KENNIS VAN DEMENTIE
VOOR OPTIMALE OMGEVINGSZORG
INSPIRATIE VOOR WAT WƉL KAN
SERVICE MET EEN HART
Alles voor een stimulerende leefomgeving!
search
Hier vindt u een overzicht van de populaire, geaccrediteerde cursussen die door het Omgevingszorg Collectief zijn ontwikkeld. Deze visie op Omgevingszorg wordt in de Zorgstandaard Dementie van harte aanbevolen. 

Zogenaamd probleemgedrag bij mensen met dementie, zoals onrust, agressie, depressie en apathie, is vaak een gevolg van een ongunstige leef-omgeving. In een gunstige omgeving komt probleemgedrag veel minder voor. Daarom is OMGEVINGSZORG zo belangrijk. Omgevingszorg wordt in de zorgstandaard dementie ook van harte aanbevolen. Elke zorgprofessional en mantelzorger zou moeten leren hoe je Omgevingszorg effectief toepast.
Dr. Anneke van der Plaats heeft daar de Brein Omgeving Methodiek voor ontwikkeld. 

Mensen met dementie worden (meer) afhankelijk van hun omgeving. In een gunstige omgeving bloeien mensen met dementie op. Wanneer je de werking van de hersenen begrijpt, dan weet je wat plezierig is of wat beangstigt bij dementie. Dan kan je bedenken hoe je de inrichting van het huis, de wijze van zorgverlenen, de interactie met iemand en de dagstructuur en dagbesteding kunt verbeteren waardoor probleemgedrag afneemt het gevoel van welbevinden toeneemt.


 


Bezig met laden...