Een inspirerende steun in de rug

Jacqueline Rempt: “Ons doel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van subsidies. Mijn moeder is in het voorjaar van 2013 met dementie overleden. Pas na haar dood ontmoette ik dr. Anneke van der Plaats. Met haar visie op Omgevingszorg opende zij mijn ogen. In een gunstige omgeving bloeien mensen met dementie op. Ik ontdekte dat er oplossingen zijn die mijn moeder's leven én dat van ons veel aangenamer hadden kunnen maken. Het is een hele zoektocht om die informatie te vinden. Speciaal omdat mantelzorgers en zorgverleners vaak al overbelast zijn. Je hebt domweg geen tijd om op zoek te gaan naar advies en hulp. 

Samen met mijn man, Joris Mulders, wil ik met Dementie-winkel.nl overzicht bieden en inzicht geven in hoe je beter kunt leven met dementie. En tegelijkertijd de benodigde producten en diensten voor een stimulerende leefomgeving gemakkelijk vindbaar maken. Zodat naasten van mensen met dementie niet naar een speld in een hooiberg hoeven te zoeken. We hebben daar een keuzehulp voor ontwikkeld."

Met kennis van dementie

Dementie-winkel.nl is in oorsprong een idee en initiatief van dr. Anneke van der Plaats en haar zoon Peter Peltzer. In 2014 hebben wij het stokje overgenomen. De inzichten van Anneke m.b.t. het belang van Omgevingszorg zijn een belangrijke inspiratiebron voor de aanpak van Dementie-winkel.nl. Zij was t/m 2017 onze adviseur. In dat jaar verhuisde Anneke met een vermoeden van dementie naar een verpleeghuis.

Samen met het Omgevingszorg Collectief bieden wij een complete en geaccrediteerde leergang Omgevingszorg aan, volgens de Brein Omgeving Methodiek die door Anneke van der Plaats is ontwikkeld. 

Daarnaast maken we dankbaar gebruik van andere wetenschappelijke inzichten en informatie en praktische tips van mensen 'uit het vak'. Uiteraard luisteren we ook naar ervaringsdeskundigen: mensen die zelf voor een mens met dementie zorgen of hebben gezorgd. Daarmee beschikt Dementie-winkel.nl over een kwalitatief heel goed en groot netwerk in de dementiezorg.
 
Dementie-winkel.nl is nog volop in ontwikkeling, dus schroom niet om contact met ons te zoeken met uw vraag of suggestie. Wij leren graag van u. Bovendien kan de informatie weer van nut zijn voor anderen. Nieuwe inzichten en kennis ontstaan continu.

Een sociale onderneming - Lid van Social Enterprise NL

Dementie-winkel.nl is een sociale onderneming. Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Wij leveren net als elke andere onderneming producten en diensten en hebben een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om onze missie te bereiken: aangenamer leven met dementie en liefst ook langer prettig thuis wonen. 

Lid Deltaplan dementie

Dementie-winkel.nl was lid van het Deltaplan dementieVoorkomen en genezen van dementie, betere dementiezorg én een dementievriendelijke samenleving. Dat was de ambitie van deze coöperatie. Na acht succesvolle jaren werd het programmaa op 31 december 2020 beëindigd. Het Deltaplan Dementie was gedurende die periode hét nationale initiatief op het gebied van dementie. Met als doel om een antwoord te vinden op de sterke toename van aantal mensen met dementie. Zowel voor de persoon met dementie van vandaag als voor die van morgen. In een unieke samenwerking sloegen overheid, bedrijfsleven, wetenschap, patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en verzekeraars de handen ineen. Om samen een dam op te werpen tegen dementie. 

Het dementievraagstuk vraagt blijvend om aandacht. En daarom heeft het Deltaplan Dementie een vervolg gekregen met de Nationale Dementiestrategie van het ministerie van VWS, dat voorbouwt op wat in 8 jaar is bereikt.


Dementie-winkel.nl zet zich vooral in voor een positieve en stimulerende leefomgeving en een betere kwaliteit van zorg in het hier en nu!