Een inspirerende steun in de rug

Jacqueline Rempt: “Ons doel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van subsidies. Mijn moeder is in het voorjaar van 2013 dement overleden. Pas na haar dood ontdekte ik dat er oplossingen zijn die haar leven en dat van ons veel aangenamer hadden kunnen maken.
 
Het is een hele zoektocht om die informatie te vinden. Speciaal omdat mantelzorgers en zorgverleners vaak al overbelast zijn. Je hebt domweg geen tijd om op zoek te gaan naar advies en hulp.
 
Samen met mijn man, Joris Mulders, wil ik met Dementie-winkel.nl overzicht en inzicht geven over dementie, en tegelijkertijd producten en diensten aanbieden. Zodat naasten van mensen met dementie niet naar een speld in een hooiberg hoeven te zoeken.“

Met kennis van zaken

De aanpak voor Dementie-winkel.nl is geïnspireerd door inzichten van dr. Anneke van der Plaats. Anneke is, samen met haar Brein Collectief, een belangrijke adviseur. Daarnaast maken we dankbaar gebruik van andere wetenschappelijke inzichten en informatie en praktische tips van mensen 'uit het vak'. Uiteraard luisteren we ook naar ervaringsdeskundigen: mensen die zelf voor een mens met dementie zorgen of hebben gezorgd. Daarmee beschikt Dementie-winkel.nl over een kwalitatief heel goed en groot netwerk in de dementiezorg.
 
Dementie-winkel.nl is nog volop in ontwikkeling, dus schroom niet om contact met ons te zoeken met uw vraag of suggestie. Wij leren graag van u. Bovendien kan de informatie weer van nut zijn voor anderen. Nieuwe inzichten en kennis ontstaan continu.

Lid Deltaplan dementie

Dementie-winkel.nl is sinds juli 2015 lid van het Deltaplan dementieVoorkomen en genezen van dementie, betere dementiezorg én een dementievriendelijke samenleving. Dat is de ambitie van deze coöperatie. Zowel voor de persoon met dementie van vandaag als voor die van morgen. In een unieke samenwerking slaan overheid, bedrijfsleven, wetenschap, patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en verzekeraars de handen ineen. De ambitie is om zo veel mogelijk partners aan het Deltaplan te binden. Samen werpen we zo een dam op tegen dementie.

Dementie-winkel.nl zet zich vooral in voor een positieve en stimulerende leefomgeving en een betere kwaliteit van zorg in het hier en nu!