Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos
Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos
Een Doosje vol herinneringen - Met luxe bewaardoos
4 Reviews | Review toevoegen
Historische foto’s in luxe bewaardoos met 20 foto’s op A5 formaat. De foto’s tonen het dagelijks leven van Nederland in de jaren 50/60 waarmee eigen herinneringen geactiveerd worden.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Historische foto's voor reminiscentie en geheugentraining

Historische foto’s voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie. Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door de tijd en herinneringen. Luxe, stevige bewaardoos met daarin twintig foto’s op A5 formaat. De foto’s laten het dagelijks leven zien in het Nederland van de jaren 50/60. De doos laat ook ruimte voor eigen foto’s of extra thema series.

Het bekijken van oude foto’s is voor mensen met dementie niet alleen een leuke tijdsbesteding, het is ook goed voor het geheugen. Omdat het bekijken ervan beelden van vroeger herinneringen naar boven brengt, wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen. 

Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto’s. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat reminiscentie een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit en de gemoedstoestand van mensen met dementie. Door verhalen te vertellen over hun leven worden mensen zich meer bewust wie ze zijn en wat ze in hun leven hebben meegemaakt en hebben gepresteerd. 

Mensen die aan reminiscentie doen, kijken met meer tevredenheid terug op hun leven. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en voor het gevoel van eigenwaarde. Het blijkt dat mensen met dementie op een actievere manier reageren op hun omgeving. Een ander positief effect is verbetering van sociaal contact en groter gevoel van verbondenheid tussen de persoon met dementie en de (mantel)zorger en bewoners van zorginstellingen onderling.

Basisset

Historische foto’s in luxe bewaardoos met 20 foto’s op A5 formaat. De foto’s tonen het dagelijks leven van Nederland in de jaren 50/60 waarmee eigen herinneringen geactiveerd worden.

Aanvullingen

Deze basisset kan aangevuld worden met:
Tijdreis - Amsterdam
Tijdreis - Koningshuis
Tijdreis - Strand
Tijdreis - Spelen
Tijdreis - Antillen
Tijdreis - Marokko
Tijdreis - Suriname
Tijdreis - Turkije

 

Sorteren op:

Review toevoegen
Team Dementie-winkel.nl - 31-05-2024 10:26

Beste Hanneke,

Deze vraag hebben wij wel vaker gehad. Het is juist heel bewust niet erbij gezet.
Uit onderzoek blijkt dat als er wel tekst of plaatsnamen bijstaan, dit voor veel mensen met dementie averechts werkt.

Als het bijvoorbeeld een foto is uit Amsterdam 1958, dan kunnen mensen die niet uit Amsterdam komen denken; Ohh ik ben daar nog nooit geweest en dan kan het de eigen herinneringen niet activeren, het stopt het gesprek.
Als het een 'anonieme' foto is, kunnen eigen herinneringen makkelijker gekoppeld worden aan details of sfeer uit een foto. Bijvoorbeeld oude melkbussen, een draaiorgel, ploegen met een paard of een meisje dat Aap, Noot, Mies aanwijst. (grappig detail: de foto van het meisje met Aap, Noot, Mies, is een foto uit Suriname).

Dit is dan ook de reden, waarom er geen bijlage bij zit. Het zijn foto's om een gesprek te starten of eigen herinneringen op te halen. De mensen kunnen eigen (familie)foto's in het doosje stoppen om juist dié persoonlijke herinneringen eraan toe te voegen.

Hanneke - 06-05-2024 21:01

Mooie foto's, maar we wisten niet waar de foto nu genomen was. Het zou fijn zijn, als er achterop of met een bijlage wij dit te weten kwamen.
Ik werk op woongroep een meerdere collega's hadden hier last van.

Ik hoop een reactie te krijgen

Pauline - 01-07-2021 10:59

Mooie foto's, herkenbaar voor mijn dementerende moeder en aanleiding tot leuke gesprekjes.

J.van der Zee - 11-11-2020 12:28

Mooie en duidelijk foto's van vroeger. Deze foto's leiden dan ook weer tot leuke gespreken met dementerende bewoners,
Omdat gesprekken met dementerende mensen wat moeizamer kan verlopen is het voor families ook fijn om aan de hand van de foto's toch tot een gesprek te komen.