Antillen Antillen Marokko Marokko Suriname Suriname Turkije Turkije
Antillen Antillen Marokko Marokko Suriname Suriname Turkije Turkije
Tijdreis - Suriname, Antillen, Marokko of Turkije - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen'
0 Review | Review toevoegen
Diverse thema sets van tien foto’s op A5 formaat uit het buitenland in de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormen op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen. Momenteel zijn 'Antillen' en 'Suriname' uit voorraad.

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Tijdreis

Thema set van tien foto’s op A5 formaat uit de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormt op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’

Tijdreis Suriname

Ben je geboren in Suriname dan weet je dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelde. Eten koken, feesten en zelfs de kapper kon je op straat vinden. Een mooie set van tien foto’s op A5 formaat van Suriname in de jaren ’50/’60.

Tijdreis Antillen

Het eilandleven met wind en water in de genen. Een mix van het leven op Aruba, Bonaire en Curacao. Een mooie set van tien foto’s op A5 formaat van de Antillen in de jaren ’50/’60.

Tijdreis Turkije

Speciaal voor mensen met hun jeugd en afkomst in Turkije. De sfeer van thuis een beetje terug. Een mooie set van tien foto’s op A5 formaat van Turkije in de jaren ’50/’60.

Tijdreis Marokko

Speciaal voor mensen met hun jeugd en afkomst in Marokko. De warmte, de geuren, de gezellige drukte in de straten en op de medina’s. Een mooie set van tien foto’s op A5 formaat van Marokko in de jaren ’50/’60.

Historische foto's voor reminiscentie en geheugentraining

Historische foto’s voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie. Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door de tijd en herinneringen. De foto’s laten het dagelijks leven zien in het buitenland in de jaren 50/60. De sets passen in het ‘Doosje vol Herinneringen’ bij de basisserie met foto’s van Nederland in de jaren ’50/’60.

Het bekijken van oude foto’s is voor mensen met dementie niet alleen een leuke tijdsbesteding, het is ook goed voor het geheugen. Omdat het bekijken ervan beelden van vroeger herinneringen naar boven brengt, wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen. 

Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto’s. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat reminiscentie een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit en de gemoedstoestand van mensen met dementie. Door verhalen te vertellen over hun leven worden mensen zich meer bewust wie ze zijn en wat ze in hun leven hebben meegemaakt en hebben gepresteerd. 

Mensen die aan reminiscentie doen, kijken met meer tevredenheid terug op hun leven. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en voor het gevoel van eigenwaarde. Het blijkt dat mensen met dementie op een actievere manier reageren op hun omgeving. Een ander positief effect is verbetering van sociaal contact en groter gevoel van verbondenheid tussen de persoon met dementie en de (mantel)zorger en bewoners van zorginstellingen onderling.

Deze thema sets zijn een mooie aanvulling op de basisset in het   'Doosje vol Herinneringen' .

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.