Tijdreis - Strand - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen'
0 Reviews | Review toevoegen

Thema set van tien foto’s op A5 formaat van het strand in de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormt op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Tijdreis

Thema set van tien foto’s op A5 formaat uit de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormt op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’.

Tijdreis Strand

Wie heeft er geen fijne herinneringen aan een zomerdag op het strand? Zand in je haar en zout op je lippen. Je kunt het bijna proeven... Een zonnige set van tien foto’s op A5 formaat van het strand in de jaren ’50/’60. De set past in het ‘Doosje vol Herinneringen’ bij de basisserie met foto’s van Nederland in de jaren ’50/’60.

Historische foto's voor reminiscentie en geheugentraining

Historische foto’s voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie. Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door de tijd en herinneringen. De foto’s laten het dagelijks leven zien op het strand in de jaren 50/60. De set past in het ‘Doosje vol Herinneringen’ bij de basisserie met foto’s van Nederland in de jaren ’50/’60.

Het bekijken van oude foto’s is voor mensen met dementie niet alleen een leuke tijdsbesteding, het is ook goed voor het geheugen. Omdat het bekijken ervan beelden van vroeger herinneringen naar boven brengt, wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen. 

Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto’s. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat reminiscentie een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit en de gemoedstoestand van mensen met dementie. Door verhalen te vertellen over hun leven worden mensen zich meer bewust wie ze zijn en wat ze in hun leven hebben meegemaakt en hebben gepresteerd. 

Mensen die aan reminiscentie doen, kijken met meer tevredenheid terug op hun leven. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en voor het gevoel van eigenwaarde. Het blijkt dat mensen met dementie op een actievere manier reageren op hun omgeving. Een ander positief effect is verbetering van sociaal contact en groter gevoel van verbondenheid tussen de persoon met dementie en de (mantel)zorger en bewoners van zorginstellingen onderling.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten