Tijdreis - Spelen - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen' Tijdreis - Spelen - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen'
Tijdreis - Spelen - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen' Tijdreis - Spelen - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen'
Tijdreis - Spelen - aanvulling op basisset 'Een doosje vol herinneringen'
0 Review | Review toevoegen
Thema set van tien foto’s op A5 formaat van het spelen van kinderen in de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormt op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Tijdreis

Thema set van tien foto’s op A5 formaat uit de jaren ’50/’60 die een mooie aanvulling vormt op de basisset in het ‘Doosje vol Herinneringen’

Tijdreis Spelen

Kinderen speelden vroeger anders dan nu. Het leven speelde zich vooral buiten op straat af. Zaklopen, touwtrekken of heerlijk roetsjen van de glijbaan. Daar wordt iedereen toch vrolijk van?! Een mooie set van tien foto’s op A5 formaat van spelen in de jaren ’50/’60.De set past in het ‘Doosje vol Herinneringen’ bij de basisserie met foto’s van Nederland in de jaren ’50/’60.

Historische foto's voor reminiscentie en geheugentraining

Historische foto’s voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie. Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door de tijd en herinneringen. De foto’s laten het spelen van kinderen zien in de jaren 50/60. De set past in het ‘Doosje vol Herinneringen’ bij de basisserie met foto’s van Nederland in de jaren ’50/’60.

Het bekijken van oude foto’s is voor mensen met dementie niet alleen een leuke tijdsbesteding, het is ook goed voor het geheugen. Omdat het bekijken ervan beelden van vroeger herinneringen naar boven brengt, wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen. 

Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto’s. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat reminiscentie een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit en de gemoedstoestand van mensen met dementie. Door verhalen te vertellen over hun leven worden mensen zich meer bewust wie ze zijn en wat ze in hun leven hebben meegemaakt en hebben gepresteerd. 

Mensen die aan reminiscentie doen, kijken met meer tevredenheid terug op hun leven. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en voor het gevoel van eigenwaarde. Het blijkt dat mensen met dementie op een actievere manier reageren op hun omgeving. Een ander positief effect is verbetering van sociaal contact en groter gevoel van verbondenheid tussen de persoon met dementie en de (mantel)zorger en bewoners van zorginstellingen onderling.

Deze thema set is een mooie aanvulling op de basisset in het   'Doosje vol Herinneringen' .

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.