BeweegID Box BeweegID Box BeweegID Box
BeweegID Box BeweegID Box BeweegID Box
BeweegID Box - 84 beweegkaarten
1 Reviews | Review toevoegen
De BeweegID box met een waardevolle aanvulling van 14 kaarten gericht op behoud van spierkracht. Er zijn 7 kaarten met nieuwe beenoefeningen en 7 kaarten met beweegvormen met waterflesjes.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 108,85
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Deze aanvullende set past in de bestaande BeweegID box zodat alle kaarten bij elkaar blijven. De kaarten zijn geplastificeerd en op briefkaart formaat. Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen of een spelvorm, kort en duidelijk omschreven.
 
Deze kaarten zijn een uitbreiding van de bestaande BeweegID Box. In verband met het belang van het behoud van de kracht en conditie van de beenspieren krijgen deze extra aandacht. Tenslotte beginnen veel activiteiten met het “opstaan uit de stoel”, waarvoor deze spieren erg belangrijk zijn. Ook de armspieren en schouders worden “flink” aan het werk gezet, nu met hulp van gedeeltelijk of helemaal gevulde waterflesjes. De hoeveelheid water, dus het gewicht van het flesje, is gemakkelijk aan de deelnemer aan te passen.
 
De oorspronkelijke BeweegID box bevat 70 kaarten met suggesties voor beweegvormen. Biedt een eenvoudige methode, waarmee bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding.

De BeweegID box is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang. De oefeningen en spelvormen vinden plaats aan tafel en zijn zowel geschikt voor groepsgebruik als voor één op één situaties. BeweegID is heel geschikt om mede invulling te geven aan de “bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg” en mag eigenlijk in geen enkele huiskamer ontbreken.

Voor een kort beweegmoment gebruikt u 1 of 2 kaarten. Voor een uitgebreide beweegactiviteit gebruikt u meerdere kaarten. Hoewel er een beroep wordt gedaan op spierkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen is dit niet het hoofddoel. Dat is plezier hebben door samen te bewegen!

Een aantal kaarten bevat rek en strek en spierkracht oefeningen. Deze kunnen motiverend werken omdat ze door de deelnemers met gymnastiek worden geassocieerd.
De kaarten met beenoefeningen zijn ook geschikt als warming-up voordat u aan een andere activiteit begint. Opstaan uit de stoel en starten met lopen kan dan iets gemakkelijker gaan.
De hand en vingeroefeningen kunnen helpen de vingers soepel te houden, van belang voor de ADL.

Inhoud

  • De BeweegID box basis bevat 70 geplastificeerde kaarten op briefkaartformaat met beweegvormen en spelvormen. 
  • De kaarten zijn gerangschikt per onderwerp: bal, ballon, beenoefeningen, bol wol, foambuis, hand- en vingeroefeningen, pittenzak, tikvormen en touwtjes. 
  • Door het gebruik van verschillende kleuren zijn deze onderwerpen direct herkenbaar. 
  • Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweeg- en spelvormen kort en duidelijk beschreven.

Sorteren op:

Review toevoegen
Roos - 05-06-2020 11:57

De oefeningen zijn bruikbaar. Gericht op individu en groep. Het biedt allerlei opties en mogelijkheden. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik buiten proportioneel. Dan zijn er op internet of in een boek genoeg vergelijkbare oefeningen te vinden.