BeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten) BeweegBeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten)ID Box BeweegID Box BeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten)
BeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten) BeweegBeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten)ID Box BeweegID Box BeweegID Materiaalpakket + BeweegID Box (84 beweegkaarten)
BeweegID Box (84 beweegkaarten) + Materiaalpakket
0 Review | Review toevoegen
BeweegID box met suggesties (84 kaarten) Ă©n de benodigde materialen voor bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen. Eenvoudige methode voor huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 313,39
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Dit Materiaalpakket wordt geleverd inclusief de BeweegID box met 84 beweegkaarten en enkele spelvormen. Ontwikkeld om in huiskamers van zorgcentra of bij dagbesteding aan tafel beweegactiviteiten te doen.

Het is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang. De oefeningen en spelvormen vinden plaats aan tafel en zijn zowel geschikt voor groepsgebruik als voor één op één situaties. BeweegID is heel geschikt om mede invulling te geven aan de “bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg” en mag eigenlijk in geen enkele huiskamer ontbreken.

Voor een kort beweegmoment gebruikt u 1 of 2 kaarten. Voor een uitgebreide beweegactiviteit gebruikt u meerdere kaarten. Hoewel er een beroep wordt gedaan op spierkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen is dit niet het hoofddoel. Dat is plezier hebben door samen te bewegen!

Over de 84 beweegkaarten

De 84 kaarten zijn geplastificeerd en op briefkaart formaat. Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen of een spelvorm, kort en duidelijk omschreven. 

De BeweegID kaarten bieden een eenvoudige methode, waarmee bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding. In verband met het belang van het behoud van de kracht en conditie van de beenspieren krijgen deze extra aandacht. Tenslotte beginnen veel activiteiten met het “opstaan uit de stoel”, waarvoor deze spieren erg belangrijk zijn. Ook de armspieren en schouders worden “flink” aan het werk gezet, nu met hulp van gedeeltelijk of helemaal gevulde waterflesjes. De hoeveelheid water, dus het gewicht van het flesje, is gemakkelijk aan de deelnemer aan te passen.

Een aantal kaarten bevat rek en strek en spierkracht oefeningen. Deze kunnen motiverend werken omdat ze door de deelnemers met gymnastiek worden geassocieerd. De kaarten met beenoefeningen zijn ook geschikt als warming-up voordat u aan een andere activiteit begint. Opstaan uit de stoel en starten met lopen kan dan iets gemakkelijker gaan. De hand en vingeroefeningen kunnen helpen de vingers soepel te houden, van belang voor de ADL.

 • 84 geplastificeerde kaarten op briefkaartformaat met beweegvormen en spelvormen. 
 • Gerangschikt per onderwerp: bal, ballon, beenoefeningen, bol wol, foambuis, hand- en vingeroefeningen, pittenzak, tikvormen en touwtjes. 
 • Door de verschillende kleuren zijn de diverse onderwerpen direct herkenbaar. 
 • Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweeg- en spelvormen kort en duidelijk beschreven.
 • Ontwikkeld om in huiskamers van zorgcentra of bij dagbesteding aan tafel beweegactiviteiten te doen.
 • Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen kort en duidelijk omschreven. Ook bevat de box een aantal spelvormen.
 • De beweegkaarten zitten in een stevige kunststof box.

Over de materialen

 • Het materiaalpakket is afgestemd op de 84 beweegkaarten van de BeweegID box.
 • Het pakket bestaat uit ballonballen, springtouwen, pittenzakken, kleine foamballen, punchballonnen en foambuizen.
 • Voor toepassing bij de beweegvormen zijn een aantal extra accessoires opgenomen; markeerschijven, werpringen, compacte foam dobbelsteen 7 cm en tape als markering op foambuizen of om speelveld op tafel te maken).
 • Inclusief ballennet, pomp om ballonnen op te pompen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.