BeweegID Box - 84 beweegkaarten BeweegID Box BeweegID Box - 84 beweegkaarten BeweegID Box - 84 beweegkaarten
BeweegID Box - 84 beweegkaarten BeweegID Box BeweegID Box - 84 beweegkaarten BeweegID Box - 84 beweegkaarten
BeweegID Box - 84 beweegkaarten
1 Review | Review toevoegen
Deze box bevat 84 kaarten met suggesties voor bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen. Eenvoudige methode, voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 132,79
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

De BeweegID box bevat 84 geplastificeerde kaarten waarop gemiddeld 5 beweegvormen of een spelvorm op staan. Ontwikkeld om in huiskamers van zorgcentra of bij dagbesteding aan tafel beweegactiviteiten te doen.

Het is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang. De oefeningen en spelvormen vinden plaats aan tafel en zijn zowel geschikt voor groepsgebruik als voor één op één situaties. Het mag eigenlijk in geen enkele huiskamer ontbreken.

Voor een kort beweegmoment gebruikt u 1 of 2 kaarten. Voor een uitgebreide beweegactiviteit gebruikt u meerdere kaarten. Hoewel er een beroep wordt gedaan op spierkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen is dit niet het hoofddoel. Dat is plezier hebben door samen te bewegen!

Over de 84 beweegkaarten

De 84 kaarten zijn geplastificeerd en op briefkaart formaat. Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen of een spelvorm, kort en duidelijk omschreven. 

De BeweegID kaarten bieden een eenvoudige methode, waarmee bewegen aan tafel met kwetsbare ouderen mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding. In verband met het belang van het behoud van de kracht en conditie van de beenspieren krijgen deze extra aandacht. Tenslotte beginnen veel activiteiten met het “opstaan uit de stoel”, waarvoor deze spieren erg belangrijk zijn. Ook de armspieren en schouders worden “flink” aan het werk gezet, nu met hulp van gedeeltelijk of helemaal gevulde waterflesjes. De hoeveelheid water, dus het gewicht van het flesje, is gemakkelijk aan de deelnemer aan te passen.

Een aantal kaarten bevat rek en strek en spierkracht oefeningen. Deze kunnen motiverend werken omdat ze door de deelnemers met gymnastiek worden geassocieerd. De kaarten met beenoefeningen zijn ook geschikt als warming-up voordat u aan een andere activiteit begint. Opstaan uit de stoel en starten met lopen kan dan iets gemakkelijker gaan. De hand en vingeroefeningen kunnen helpen de vingers soepel te houden, van belang voor de ADL.

Specificaties

  • 84 geplastificeerde kaarten op briefkaartformaat. 
  • Gerangschikt per onderwerp: bal, ballon, beenoefeningen, bol wol, foambuis, hand- en vingeroefeningen, pittenzak, tikvormen en touwtjes. 
  • Door de verschillende kleuren zijn de diverse onderwerpen direct herkenbaar. 
  • Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen of een spelvorm kort en duidelijk beschreven.
  • Ontwikkeld om in huiskamers van zorgcentra of bij dagbesteding aan tafel beweegactiviteiten te doen.
  • De beweegkaarten zitten in een stevige kunststof box.

BeweegID Materialen

De bijbehorende  Materialen  is apart verkrijgbaar (opent in nieuw venster). Er staat ook een link onderaan deze pagina. 

BeweegID Materialen + Box

U kunt de set  Materialen + Box  ook compleet kopen (opent in nieuw venster). Er staat ook een link onderaan deze pagina. 
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Roos - 05-06-2020 11:57

De oefeningen zijn bruikbaar. Gericht op individu en groep. Het biedt allerlei opties en mogelijkheden. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik buiten proportioneel. Dan zijn er op internet of in een boek genoeg vergelijkbare oefeningen te vinden.