Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - volgens de inzichten van dr. Anneke van der Plaats. Door Omg
Advies en coaching bij onbegrepen (probleem)gedrag - individueel - volgens de inzichten van dr. Anneke van der Plaats. Door Omgevingszorg Collectief.
1 Reviews | Review toevoegen

Familieleden en professionals kunnen bij het Omgevingszorg Collectief terecht voor persoonlijke begeleiding en advies bij onbegrepen (probleem)gedrag thuis of in een verpleeghuis. Volgens de inzichten

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Familieleden en professionals kunnen bij het Omgevingszorg Collectief terecht voor persoonlijke begeleiding en advies volgens de inzichten van dr. Anneke van der Plaats bij specifieke situaties waarin het lastig blijkt om te gaan met onbegrepen (probleem)gedrag van een persoon thuis of in een verpleeghuis.

  vraag hier vrijblijvend advies aan  

Zij helpen u bij het vinden van praktische oplossingen die de betrokken persoon meer gevoel van welbevinden kunnen geven. Vaak wordt daarna de zorg niet meer als een enorme last ervaren en kan men dan de persoon met dementie ook veel langer thuis verzorgen.

Een belangrijk inzicht vanuit de moderne Hersenkunde is dat mensen met dementie volledig afhankelijk worden van hun omgeving. Zij bieden u een aantal handvatten voor de manier waarop u de omgeving in dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn kunt veranderen.

Het Omgevingszorg Collectief is een groep deskundigen die zich – ieder vanuit een eigen en elkaar aanvullende discipline – bezighoudt met mensen met een hersenaandoening. Alle leden van de groep hebben een gedegen theoretische en praktische kennis van de neurowetenschappen. Deze moderne “hersenkunde” passen zij toe in de dagelijkse praktijk van wonen, zorg en welzijn. Onze experts hebben een gehele geaccirediteerde leergang Omgevingszorg ontwikkeld. 

Wilt u informatie over de opleidingsmogelijkheden van Omgevingszorg Collectief? De brochure kunt hier downloaden:

   Download Brochure opleidingen Omgevingszorg Collectief   

Praktische informatie

Neem vrijblijvend contact op. Van geval tot geval wordt bekeken wat de beste aanpak is. Soms is een telefoongesprek al voldoende. Soms is het van belang dat iemand ter plekke komt observeren om goed advies te kunnen geven.

Volgens de inzichten van Dr. Anneke van der Plaats

Dr. Anneke van der Plaats is als verpleeghuisarts, wetenschapper, docent en adviseur een voorloper in het begeleiden van mensen met dementie. Zij geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van beschadigde hersenen bij ouderen. Haar boeken De wondere wereld van dementie en Het demente brein. Omgaan met probleemgedrag zijn populair. Velen ervaren de inzichten die zij deelt als een ware ‘eye-opener’.  

Anneke van der Plaats bestudeerde het ontstaan van gedrag bij hersenpatiënten vanuit de moderne hersenkunde. De vorm van omgevingszorg die door haar op basis van de ‘moderne’ hersenkunde ontwikkeld is, vermindert onbegrepen (probleem)gedrag en biedt houvast voor mantelzorgers en zorgverleners. Dit, in combinatie met een geschikte woonomgeving, zorgt ervoor dat een persoon met dementie beter gaat functioneren en tot meer in staat blijkt dan wij dachten!  

Op eenvoudige wijze maakt dr. Anneke van der Plaats duidelijk hoe de hersenen werken. Op basis daarvan leert men gedrag van mensen met geheugenproblemen te begrijpen. 

Zij maakt invoelbaar waarom mensen met dementie volledig afhankelijk worden van hun leefomgeving en hoe zij die omgeving ervaren. U gaat begrijpen wat u zelf kunt doen om een gunstige woon-leefomgeving te creëren die dementievriendelijk is. Zij legt uit wat dit betekent voor omgevingszorg: inrichting huis of kamer, bejegening, empathie, activiteiten, gunstige prikkels voor de hersenwerking en omgaan met de onmacht van de mantelzorger of zorgverlener. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

M.E. Brons-Roepman - 12-12-2016 10:09

Het telefonisch consult is zeer waardevol geweest. Kenmerkend zijn de rust van het gesprek en het enthousiasme waarmee Anneke meedenkt. Voor onze cliënten met een verstandelijke beperking en dementie een aantal nieuwe inzichten gekregen.

Laatst bekeken producten