KENNIS VAN DEMENTIE
VOOR OPTIMALE OMGEVINGSZORG
INSPIRATIE VOOR WAT WÉL KAN
SERVICE MET EEN HART
Alles voor een stimulerende leefomgeving!
search

Start samen met Dementie-winkel.nl uw eigen geldinzamelactie!Heeft u een hartenwens die uw leven (of werken) met dementie veel aangenamer zou maken? Mist u iets waarmee u langer thuis kunt wonen? En beschikt u niet over voldoende middelen om deze hartenwens aan te schaffen? Wordt dit product of deze dienst niet vergoed door de verzekeraar of de gemeente? En Is deze hartenwens verkrijgbaar bij Dementie-winkel.nl? Dan kunt samen met Dementie-winkel.nl via onze doneerpagina zelf, heel simpel, een geldinzamelactie starten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en praktische tips.

Samen zorgen we dat de hartenwens er komt!

Grote aantallen mensen kunnen met relatief kleine bedragen een 'grote aanschaf' mogelijk maken. Met het ingezamelde geld kunt u bij Dementie-winkel.nl 'boodschappen doen'. Dementie-winkel.nl helpt u bij het maken en promoten van uw actie. Het is allemaal heel eenvoudig en u kunt heel snel van start. Het maken en verspreiden van zo’n actie is heel gemakkelijk. Met één druk op de knop verspreidt u de oproep én de doneerknop via e-mail, Facebook en Twitter onder grote aantallen familieleden, vrienden, collega’s, buurtbewoners, landgenoten, etc. Via onze eigen social media kanalen helpt Dementie-winkel.nl natuurlijk sowieso mee bij de promotie en het werven van donaties. Zo zorgen we er samen voor dat uw hartenwens er komt!

Zowel voor particuliere als professionele hartenwensen

Iedereen kan een een actie starten, zowel particulieren als organisaties. Voor één of meerdere personen. Voor een verpleeghuis, ontmoetingscentrum of andere organisatie. Voor een ander of voor uzelf. U kunt geld inzamelen voor alle producten en diensten die door Dementie-winkel.nl aangeboden worden.  Alles is mogelijk!

  Vraag een inzamelactie aan  

Hoe werkt een geldinzamelactie?

Om het u gemakkelijk te maken om fondsen werven waarmee u producten en diensten bij Dementie-winkel.nl kunt aankopen werken wij samen met Whydonate. Dit betrouwbare internetplatform ondersteunt ‘goede doelen’ bij het werven van fondsen. Via de Stichting Derdengelden van Whydonate worden alle donaties aan uw geldinzamelactie veilig beheerd. De Stichting heeft als doel het leveren van een bijdrage aan duurzamere, efficiëntere en transparantere fondsenwerving. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de administratie. De donaties komen niet op uw privérekening of de bankrekening van uw organisatie te staan. Op elk moment kunt u zien hoeveel geld er is gedoneerd en hoeveel u nog op moet halen om uw streefbedrag te bereiken. Heel transparant. Want ook voor derden is deze informatie altijd direct zichtbaar. 

Voorbeeld


Voorwaarden

Voor het gebruik van de geldinzamelfaciliteiten brengt Whydonate per actie een ‘succesfee’ in rekening. Particulieren of organisaties die zelf een geldinzamelactie opzetten dragen een bescheiden succesfee aan Whydonate af ter waarde van 5% van het gedoneerde bedrag (btw vrij), met een maximum van € 50.00 kostenvergoeding per donatie zodat de kosten van donaties boven de €1.000 zijn gemaximeerd. De kosten van het betalingssysteem bedragen € 0,55 per donatie ongeacht de hoogte van het gedoneerde bedrag. Met deze afdracht wordt de actie en de betrouwbare financiele afwikkeling via de Stichting Derdengelden bekostigd. Bij het vaststellen van het streefbedrag kunt u hier natuurlijk al rekening mee houden. 

Snel van start

Wanneer u een geldinzamelactie wilt starten, dan helpen wij u snel op weg.
Binnen enkele uren staat uw actie online en kan het inzamelen beginnen. 
 
Het enige dat wij van u nodig hebben zijn:
  • Uw naam en adresgegevens
  • De naam van uw organisatie
  • De producten en/of diensten waarvoor u geld wilt inzamelen
  • Een korte tekst voor de oproep
  • Eventueel foto en videomateriaal
  • Het streefbedrag
  • De looptijd van de geldinzamelactie (deze kan altijd worden bijgesteld)
Daarmee is de basis gelegd en kan de actie van start! Simpeler kan haast niet.

Tips voor meer donaties

Zodra we samen uw actie hebben ingericht maken we deze online zichtbaar. Zowel op de website van Whydonate, als op de website van Dementie-winkel.nl en (waar relevant) op uw eigen persoonlijke website of die van uw organisatie. Nu kunt u met het promoten van uw geldinzamelactie beginnen om zoveel mogelijk mensen te bereiken die uw inzameldoel een warm hart toe dragen. Hoe meer reuring u maakt, deste sneller bereikt u het streefbedrag. 

Plaats de actie op uw eigen website

Het is heel eenvoudig om op uw eigen website melding te maken van uw actie. U kunt eventueel een aparte webpagina voor uw actie maken. Met een zogenaamde ‘embedded code’ kunt u in een handomdraai de ‘donatieknop’ in de kleuren van uw huisstijl op een webpagina plaatsen. Vanzelfsprekend helpen wij u daar waar nodig. 

Zet sociale media in

Bent u actief op Facebook en/of Twitter? Met een simpele klik op de deelknoppen verspreid u uw actie heel gemakkelijk. Grote kans dat uw ‘fans’ de actie delen waardoor uw actie een nog grotere doelgroep bereikt. Kleine moeite... 

Verspreid via e-mail

Zet een oproep om te doneren en link naar uw actie in de handtekening van uw e-mails. 

Uw eigen nieuwsbrief

Heeft u een eigen nieuwsbrief? Dan mag uw actie uiteraard niet ontbreken. 

Informatieborden

Veel organisaties hebben informatieborden voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Of leg informatie op de tafel in het café of restaurant. Geef duidelijke informatie over het webadres van uw actie. 

Stuur een persbericht

Verspreid een persbericht naar diverse media waarin u de geldinzamelactie aankondigt en een oproep doet om te doneren. 

Vind actievoerders

Geef het actievoeren voor een deel uit handen. Vraag anderen om uw actie te promoten en te verspreiden. Denk aan familieleden, vrienden, verenigingen of belangorganisaties. Misschien heeft uw organisatie wel een Stichting ‘Vrienden van ...’ of een Cliëntenraad. Betrek hen dan ook actief om uw actie breed onder de aandacht te brengen.  

Doe een oproep tijdens bijeenkomsten

Het enige dat vrijwel iedereen altijd bij zich heeft is een smarttelefoon. Vraag mensen tijdens bijeenkomsten om naar uw actie op de website van Whydonate te gaan. Door de naam, een e-mailadres en IBAN nummer in te vullen kan men ter plekke doneren. Met een tablet kan dit natuurlijk ook. 

Organiseer een demonstratie of informatiebijeenkomst

Bij sommige producten kan het helpen om een demonstratie te organiseren om mensen te informeren en enthousiasme te kweken bij potentiële donateurs. Ter plekke kunnen mensen via hun eigen smarttelefoon of tablet een bijdrage doen. Of zorg dat er een PC of laptop staat. 

Het Nationale Ouderen Fonds

Zorginstellingen en verpleeghuizen kunnen bij het Nationale Ouderen Fonds subsidie aanvragen. Dat kan een mooie aanvulling zijn op de gelden die u zelf via een actie inzamelt. 

Lokale service-clubs

Benader lokale serviceclubs, zoals: Rotary, Lions, Kiwanis, Ronde Tafel (Tafelronde), Soroptimisten, e.d. Zij stellen vaak budgetten ter beschikking om het realiseren van hartewensen te ondersteunen.

Onze hulp nodig?

Wanneer u een geldinzamelactie wilt opstarten, dan kunt u altijd bij ons terecht voor hulp en advies. We kunnen natuurlijk niet overal ja op zeggen, maar op veel zaken wel. Via Facebook en Twitter helpt Dementie-winkel.nl sowieso een handje mee bij de promotie. 

  Neem contact op