De Wever wint Anneke van der Plaats Award

De Wever een inspirerend voorbeeld

Tijdens de 4e editie van het "Wondere Wereld van Dementie Congres" (op 10 oktober jl.) ontving afdeling Emmaus van locatie Notre Dame (De Wever) in Tilburg de "Anneke van der Plaats Award". Met de prijs wordt Emmaus gewaardeerd voor de manier waarop zij de door Anneke van der Plaats ontwikkelde Brein-Omgeving Methodiek toepassen. Van der Plaats heeft wetenschappelijke kennis en complexe theorieën vertaald naar de dagelijkse praktijk van Omgevingszorg voor mensen met dementie. Bekijk de video hier.

Teun Toebes wint Aanmoedigingsprijs

De "Anneke van der Plaats Aanmoedigingsprijs" ging naar Teun Toebes voor zijn initiatief "STEUN en toeverlaat". Hij laat door middel van video’s en persoonlijke verhalen de veelzijdigheid van de zorg zien. De zorg heeft veel gouden randen, deze moet je wel zien. STEUN en toeverlaat helpt hierbij!

Het congres werd door Congressen Metzorg i.s.m. het BreinCollectief (een initiatief van Anneke van der Plaats) georganiseerd. Alle sprekers en workshops gaven op eigen wijze een invulling aan de diverse aspecten van de door Anneke ontwikkelde kijk op de "Wondere wereld van dementie". Het congres werd beoordeeld met een 8,1!
    10-10-2018 00:00