De Proef Zintuig workshop
De Proef Zintuig workshop
0 Review | Review toevoegen
U leert proeven in te zetten als activiteit. Tips: hoe kleine diverse hapjes aan te bieden? Hoe komen de verhalen los? Hoe presenteer je het? Welke etenswaren zijn voedzaam en lekker bovendien.

Standaard levertijd

In overleg

€ 605,00
Prijs per workshop op locatie - Max. 15 personen
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Met aandacht iets proeven! Proeven is leuk om te doen. Het doel van deze workshop is om het Proeven als activiteit aan demente mensen aan te kunnen bieden.

Inhoud

Deze workshop gaat niet over koken, of gerechten maken, maar puur om het Proeven en wat daar allemaal bij komt kijken. 

We nemen diverse smaken mee en gaan daarmee met elkaar aan de slag om de smaken te her- en verkennen. Zoet of zout? U eet de gehele dag, maar wat proeft u nu precies? Smaakt het beter omdat uw bord er mooi uitziet of omdat u gezellig samen eet? Welke smaken zijn er? Zoet, zout, bitter, scherp, zuur, umami.... Smaakt het lekkerder als u het zelf kookt of juist niet? Kunt u smaak ontwikkelen?

Ook onderwerpen als het belang van een goede mondzorg, het belang van kauwen, het stellen van grenzen komen o.a. aan bod. 

Naast tips over gezonde etenswaren, kijken we naar non-verbale reacties op smaaksensaties en het loslaten van vooronderstellingen en vooroordelen over eten.

​U ervaart ook hoe u voeding smaakvol kunt maken en aantrekkelijk kunt opdienen.

Praktische informatie

De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven door twee workshopleiders.
Maximum aantal deelnemers: 15 personen.

U kunt hier een workshop reserveren. We nemen daarna contact met u op om in overleg een datum en locatie te bepalen. Bij annuleren vergoeden we 50% van de kosten van deze workshop. 

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.