Workshop omgaan met mensen met dementie - Training van Theater Veder
Workshop omgaan met mensen met dementie - Training van Theater Veder
0 Reviews | Review toevoegen
Een groep mantelzorgers of vrijwilligers krijgt via de Veder Methode handvatten om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. Theorie en praktijkoefeningen maken deel uit van de workshop.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Contact maken met ouderen met dementie wordt door veel mantelzorgers en vrijwilligers ervaren als een uitdaging. Theater Veder heeft een succesvolle methode ontwikkeld waardoor het maken van contact met ouderen met geheugenproblemen op een plezierige manier mogelijk wordt. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de positieve effecten van de methode, zowel voor de ouderen als de mensen die met de methode werken.
 
Tijdens deze workshop leert u met uw groep mantelzorgers of vrijwilligers meer over hoe de Veder Methode u kan helpen wederkerig contact te bewerkstelligen met uw dementerende naaste. De workshop kan worden georganiseerd voor een groep van 12 tot 20 mantelzorgers en wordt gegeven door een ervaren trainer met een dubbele expertise: zowel een zorg- als theaterachtergrond. 

Achtergrond

De basis van de methode ligt in het maken van een-op-eencontact en afstemming. Het lange-termijngeheugen, wat nog het langst intact is bij ouderen met dementie, wordt aangesproken met liedjes, gedichten, verhalen en attributen uit de tijd dat zij nog jong waren. Dankzij de herkenning die hierdoor ontstaat voelen de ouderen zich weer “thuis”. Het gevoel van vervreemding verdwijnt naar de achtergrond en het zelfvertrouwen wordt versterkt. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor wederzijds contact. 

Inhoud van de workshop

Introductie Veder Methode door het tonen van een inleidende  film
Uitleg Veder Methode:

  • een-op-eencontact
  • contact maken met het lange-termijngeheugen
  • contact in het hier en nu
  • afronden van de ontmoeting

Theorie en praktische oefening met onderliggende principes: validation, reminiscentie, belevingsgerichte zorg, wederkerigheid en neuro linguïstisch programmeren.In de workshop wordt gestimuleerd om te werken met zang en poëzie. 

Theater Veder

Naast voorstellingen gericht op ouderen met dementie, geeft Theater Veder regelmatig presentaties over de Veder Methode bij Alzheimercafés of aan vrijwilligers die verbonden zijn aan een zorginstelling. Veder heeft sinds 2007 op meer dan 300 locaties in heel Nederland huiskamervoorstellingen gegeven in zorgcentra en meer dan 2000 zorgprofessionals getraind in het toepassen van de Veder Methode. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de positieve effecten van de methode, zowel voor de ouderen als de mensen die met de methode werken.

Praktische informatie

  • Duur workshop: 2,5 uur
  • Locatie: op verzoek kan de workshop op uw locatie worden gegeven.
  • Om de workshop te laten slagen, hebben wij de volgende randvoorwaarden nodig:  beamer met geluid, laptop en projectiescherm en een goed werkende microfoon.

Meer informatie

Neemt u gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek of een vrijblijvende offerte. 

  Meer informatie  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.