DVD Vroeger - Indië - Nieuw Guinea in kleur
DVD Vroeger - Indië - Nieuw Guinea in kleur
0 Reviews | Review toevoegen
De dubbel-dvd toont bijzondere kleurenfilms uit de jaren vijftig en zestig over dit voormalig overzees gebiedsdeel. Ze schetsen een levensecht beeld van het leven en de rol van de Nederlanders.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 22,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De dubbel-DVD Nieuw-Guinea in kleur – De jaren vijftig en zestig toont bijzondere kleurenfilms uit de jaren vijftig en zestig over dit voormalig overzees gebiedsdeel van Nederland. De unieke kleurenfragmenten schetsen een levensecht beeld van het dagelijks leven en de rol van de Nederlanders in Nieuw-Guinea. De DVD-box bevat onder andere amateurfilms en door de overheid gemaakte voorlichtingsfilms.

Op deze indringende DVD-box met een speelduur van ruim anderhalf uur vindt u beelden van onder anderen gouverneur Platteel die het Papoea Vrijwilligers Korps inspecteert en kolonel der mariniers W.A. van Heuven die de inspectie in Arfai begeleidt. U kijkt naar de befaamde wetenschappelijke expeditie naar het Sterrengebergte en een medische expeditie naar verschillende kampongs. Er zijn beelden van Nederlanders in Hollandia die hun vrije tijd besteden aan hardlopen, zeilen en waterskiën. En tenslotte bevat deze box de filmische verslagen van bezoeken aan inheemse stammen.Als bonusmateriaal zijn op de DVD-box ook twee zwart-wit films over Nieuw-Guinea opgenomen. Hierin ziet u beelden van een Amerikaans zendelingsgezin bij de stam van de Dali’s in de ontoegankelijke Baliemvallei en ziet u journaalbeelden van de infiltratie van Indonesische parachutisten in de periode januari – augustus 1962.Juist door de unieke kleurenfilms wordt in Nieuw Guinea in kleur – De jaren vijftig en zestig een indringend en levensecht beeld geschetst van een verloren gegane wereld.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld