DVD Vroeger - Nederland onder Stoom
DVD Vroeger - Nederland onder Stoom
0 Review | Review toevoegen
Deze dvd-box geeft een impressie van de prominente rol die stoom aan het begin van de 20e eeuw innam in het dagelijks leven in Nederland. U ziet stoomtreinen, stoomwalsen, stroomtractoren en meer.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 17,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De dvd-box Nederland onder stoom geeft een impressie van de prominente rol die stoom aan het begin van de 20e eeuw innam in het dagelijks leven in Nederland. U ziet uiteraard stoomtreinen, maar ook stoomwalsen, stoomtractoren en meer.

De film Stoom op het spoor toont u de hoogtepunten uit de geschiedenis van de stoomtrein en -tram. Zo ziet u bijvoorbeeld de Arend en de NS 3737 bij het jubileumfeest van 150 jaar spoorwegen in Nederland. Ook het verjaarsfeest van de 50-jarige NVBS komt in beeld. U rijdt mee met een spectaculaire SSN donateursrit van Rotterdam naar Arnhem en terug en u ziet de jaarlijkse stoommanifestatie Terug naar Toen bij de VSM in Beekbergen. Ook stoomloc Bello van de stoomtram Hoorn-Medemblik en de historische Gooische tram ontbreken niet.

In De Nationale Stoommanifestatie ziet u een impressie van het pinksterweekend van 1994. Het Spoorwegmuseum in Utrecht was dat weekend het domein van allerlei door stoom aangedreven machines. Natuurlijk de stoomlocomotieven uit het museum zelf, maar ook tientallen stoommachines, stoomtractoren, stoomwalsen en locomobielen werden in en om het museum werkend getoond. Met onder andere een stoomspuit van de Amsterdamse brandweer, een replica van de Rocket uit Engeland, een stoomdorsmachine en een door stoom aangedreven zaagmachine.

De dvd Nederland onder stoom neemt u mee terug in de tijd met heel veel sissende, piepende, knarsende en fluitende stoommachines.

  bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld