DVD Vroeger - Nederland onder Stoom
DVD Vroeger - Nederland onder Stoom
0 Reviews | Review toevoegen

Deze dvd-box geeft een impressie van de prominente rol die stoom aan het begin van de 20e eeuw innam in het dagelijks leven in Nederland. U ziet stoomtreinen, stoomwalsen, stroomtractoren en meer.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 17,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

De dvd-box Nederland onder stoom geeft een impressie van de prominente rol die stoom aan het begin van de 20e eeuw innam in het dagelijks leven in Nederland. U ziet uiteraard stoomtreinen, maar ook stoomwalsen, stoomtractoren en meer.

De film Stoom op het spoor toont u de hoogtepunten uit de geschiedenis van de stoomtrein en -tram. Zo ziet u bijvoorbeeld de Arend en de NS 3737 bij het jubileumfeest van 150 jaar spoorwegen in Nederland. Ook het verjaarsfeest van de 50-jarige NVBS komt in beeld. U rijdt mee met een spectaculaire SSN donateursrit van Rotterdam naar Arnhem en terug en u ziet de jaarlijkse stoommanifestatie Terug naar Toen bij de VSM in Beekbergen. Ook stoomloc Bello van de stoomtram Hoorn-Medemblik en de historische Gooische tram ontbreken niet.

In De Nationale Stoommanifestatie ziet u een impressie van het pinksterweekend van 1994. Het Spoorwegmuseum in Utrecht was dat weekend het domein van allerlei door stoom aangedreven machines. Natuurlijk de stoomlocomotieven uit het museum zelf, maar ook tientallen stoommachines, stoomtractoren, stoomwalsen en locomobielen werden in en om het museum werkend getoond. Met onder andere een stoomspuit van de Amsterdamse brandweer, een replica van de Rocket uit Engeland, een stoomdorsmachine en een door stoom aangedreven zaagmachine.

De dvd Nederland onder stoom neemt u mee terug in de tijd met heel veel sissende, piepende, knarsende en fluitende stoommachines.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten