DVD - Vroeger - Geschiedenis van de Vierdaagse
DVD - Vroeger - Geschiedenis van de Vierdaagse
1 Reviews | Review toevoegen
De dvd bevat ruim twee uur aan bijzondere archiefbeelden. Samen vormen de fragmenten een prachtig beeld van de Vierdaagse, met beeldmateriaal vanaf 1927 tot heden.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 44,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De Nijmeegse Vierdaagse is in meer dan honderd jaar uitgegroeid tot het grootste wandelevenement van de wereld met jaarlijks tienduizenden deelnemers. De dubbel-dvd De geschiedenis van De Vierdaagse geeft een uniek beeld van deze bijzondere wandelvierdaagse van vroeger tot nu. De dvd is onderverdeeld in de hoofdstukken: Klaar voor de start, Bijzondere deelnemers, Uit het buitenland, Via Gladiola, Vooroorlogse Vierdaagse, Militairen, Afzien enJubileumedities.

  bestellen  

Zo is er op deze dvd aandacht voor de jaarlijkse start in Nijmegen, waarbij de wandelaars voor dag en dauw vertrekken, en voor een aantal bijzondere deelnemers, zoals Prins Claus die in 1967 zijn Vierdaagsekruis opgespeld kreeg door Prinses Beatrix. Daarnaast ziet u verschillende Vierdaagse afstandsmarsen van vóór de Tweede Wereldoorlog, zoals uit 1937 toen Prins Bernhard zich onder de toeschouwers bevond. In het hoofdstuk Militairen staat de deelname van de vele binnen- en buitenlandse militairen centraal, die met bepakking wandelen en de pontonbrug over de Maas aanleggen. Uiteraard is er aandacht voor blaren, regen en hitte en uiteindelijk de feestelijke binnenkomst op de Via Gladiola. Ook kunt u genieten van jubileumedities, zoals de gouden Vierdaagse in 1966 en de tachtigste editie in 1996.

De dvd De geschiedenis van De Vierdaagse bevat ruim twee uur aan bijzondere archiefbeelden. Samen vormen de fragmenten een prachtig beeld van de Vierdaagse, met beeldmateriaal vanaf 1927 tot heden.

Sorteren op:

Review toevoegen
Miep Kesseler - 15-04-2020 14:10

Goed verpakt opgestuurd

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld