Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo)
Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Cool (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo)
Verzwaringsdeken - Novista Cool
0 Review | Review toevoegen
Een erkend hulpmiddel bij de behandeling van slaapproblemen en motorische en psychische onrust. Vezelverzwaard, zonder ballen, niet gewatteerd en daardoor koeler.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad

€ 768,80
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Voor wie en waarom

Verzwaringsekens worden steeds meer gebruikt om mensen met dementie te kalmeren. Bij dementie vindt men het vaak moeilijk om tot rust te komen. Hij of zij loopt te ijsberen en staat ‘s nachts talloze malen op. Met een verzwaringsdeken kan de persoon met dementie de grenzen van het lichaam voelen en hierdoor een gevoel van geborgenheid en rust vinden. 

LET OP: buiten Nederland gelden andere verzendkosten. Neem contact met ons op voordat u bestelt.

Proefperiode

De Novista verzwaringsdeken mag twee weken worden uitgeprobeerd! Ook is een productpresentatie en een passing mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Op aanvraag

De verzwaringsdeken wordt op bestelling gemaakt. Indien u besluit de deken te retourneren, dan wordt er 15% van het aankoopbedrag in rekening gebracht, tenzij u ervoor kiest de deken om te ruilen voor een ander exemplaar. Bij twijfel over de specificaties adviseren wij u om onze Keuzehulp of een vrijblijvend Adviesgesprek aan te vragen. Dat kan eenvoudig via email.

Over de deken

Het Novista Nova Cool verzwaringsdeken kan worden ingezet als een zintuigstimulerend cognitief hulpmiddel. De Novista Nova Cool is de ‘koelere’ variant van de Novista Futura. Dit komt doordat de polyestervulling is weggelaten en hierdoor de gewichtsdeken koeler aanvoelt. Deze gewichtsdeken geeft een zacht en omsluitend gevoel van geborgenheid. Hierdoor ontstaat een kalmerend effect. De wasbaarheid en de gelijkmatige verdeling van het gewicht over het gehele dekbed zijn unieke eigenschappen van de Novista Nova Cool verzwaringsdeken.

Bovendien kan het gebruik een positieve bijdrage leveren om het gebruik van medicatie te verminderen. Het gewicht van de Safir hangt af van persoonlijke behoeften en omstandigheden. Onze productspecialisten adviseren je graag hierbij.

Gebruik bij volwassenen/ouderen

Verzwaringsdekens zijn een hulpmiddel bij dementie voor mensen met een slaapstoornis. Het helpt het lichaam tot rust te komen en verbetert het lichaamsgevoel. Hierdoor kan men makkelijker inslapen / doorslapen, lichamelijke en psychische onrust/stress verminderen en in veel gevallen worden vormen van fixatie afgebouwd.

Het Novista Safir verwaringsdeken is gericht op mensen die een meer tactiele stimulatie op hun lichaam willen als ze slapen.

Specificaties

 • Perfect tot in elk detail
 • Zacht en plooibaar
 • Gelijkmatige gewichtsverdeling
 • Sneldrogend
 • Wasbaar in wasmachine en droger (zwaardere deken voorzien van rits)
 • Geleverd inclusief draagtas
 • Hypoallergeen
 • Gemaakt van vlamvertragende stof; Trevira CS 140 g/m2

3 Dekens vergeleken

 • Novista Futura: het origineel, vezelverzwaard én gewatteerd.
 • Novista Nova Cool: gelijk aan Novista Futura, maar niet gewatteerd. Daardoor koeler en geeft een nog sterker gebakerd gevoel.
 • Novista Safir: de glasparels zijn wat kleiner én per stuk ingestikt. Dat geeft minder geluid bij bewegen in bed. De Safir dekens zijn aan een kant gewatteerd, waardoor aan één kant de glasparels wat duidelijker voelbaar zijn. Hierdoor kan je per persoon bepaald worden hoeveel stimulering je wilt geven. Een zachte kant en een gladde kant.

Toepassingsmogelijkheden

De verzwaringsdeken is op vele manieren te gebruiken. Het kan als een dekbed gebruikt worden. Wanneer het om het lichaam is gewikkeld wordt de druk het best gevoeld. Ook kan men er bijvoorbeeld bovenop gaan liggen, of zich ermee inpakken. 

Intensiteit van gebruik

De intensiteit van gebruik is per individu verschillend en hangt af van de hoeveelheid stimulans die nodig is en hoe op deze stimulans wordt gereageerd.
Velen gebruiken een verzwaringsdeken om onder te slapen, anderen gebruiken het af en toe voor een korte periode, om rustiger te worden. Het effect van een verzwaringsdeken wordt vrij snel waargenomen. Als het de gebruiker helpt, zal hij snel kalmeren door de druk die het deken op het lichaam uitoefent. Het effect wordt meestal in de loop van een paar weken duidelijk.

Productinformatie 

 • Formaat (l x b): 200 x 150 cm
 • Gewicht: 4, 6, 8, 10, 12 of 14 kg
 • CE-keurmerk, MDR, EUDAMED-register.
 • Voldoen aan de strengste brandveiligheidseisen.
Dit artikel wordt doorgaans (gedeeltelijk) vergoed via de Wlz.
De incontinentiehoes kan los besteld worden.

Wasvoorschrift 

Wasbaar in wasmachine - tot 90 oC - en droger (zwaardere deken voorzien van rits).

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.