Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar) Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar)
Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar) Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar)
Theatervoorstelling - Vergeten en verzonken (maakt dementie en depressie bespreekbaar)
0 Review | Review toevoegen
Deze intieme theatervoorstelling maakt het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar. Herkenbaar, maar vooral uitnodigend tot een open nagesprek.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

"Ik weet het niet. Ik weet het niet meer. Ik weet het echt niet." 

De voorstelling Vergeten en Verzonken is geschikt voor iedereen die met anderen in gesprek is, gaat of wil gaan over de thema's depressie en dementie bij ouderen. De voorstelling wordt zowel gespeeld voor een breed publiek, als voor groepen professionals of betrokkenen die met de thematiek te maken hebben. Het publiek krijgt inzicht in de (emotionele) impact die dementie en depressie hebben binnen families, gaat met elkaar in gesprek over deze impact en over hoe je hier als betrokkene en als omgeving mee om kunt gaan, wordt geprikkeld om hun eigen verhalen te delen om zo de thema's uit de taboesfeer te halen.

In het voorjaar van 2015 is deze voorstelling in totaal 52 keer gespeeld tijdens een tournee in Euregio Maas-Rijn (Nederlands Limburg, Belgisch Limburg, de Duitstalige Gemeenschap in Belgie en Nordrhein-Westfalen in Duitsland). Tijdens deze tournee is de voorstelling (inclusief nagesprek) geëvalueerd met alle bezoekers. De voorstelling is door het publiek gemiddeld beoordeeld met een 8,93/10. "Bedankt voor de voorstelling. Een mooi totaalpakket, aangrijpend en ingetogen. Ik hoop dat deze voorstelling op vele plaatsen gespeeld wordt zodat depressie en dementie meer bespreekbaar worden. Het levert echt wat op!" (bezoeker maart 2015)

Inhoud

Met de voorstelling Vergeten en Verzonken duikt Setheater in emoties en reacties die depressie en dementie bij ouderen vaak oproepen. Het publiek wordt meegevoerd langs het ongrijpbare van de problematiek, de impact die het heeft op de oudere zelf en op zijn naasten, het niet onder woorden durven of kunnen brengen van het gevoel, dit komt nooit meer goed, het onbegrip vanuit de omgeving, met als gevolg, onbeholpen, soms kwetsende reacties of helemaal geen reacties meer.
En nu? Tijdens het nagesprek krijgt het publiek de kans om hun reacties op de voorstelling met elkaar en met de acteurs uit te wisselen. Wat heb je nodig? Wat kan je wel doen? Waar kan je terecht? Eventueel kan iemand van de organisatie foldermateriaal of verwijsmogelijkheden meegeven aan de aanwezigen.

Praktische informatie

  • De voorstelling kan zowel in het Nederlands als in het Duits gespeeld worden.
  • Programma duur Voorstelling: 30 min. Nagesprek: 25 min. In-/uitlopen publiek: 5 min. Totale tijd nodig per uitvoering: 1 uur.
  • Aantal deelnemers maximaal 25 personen per voorstelling. Dit aantal is gekozen omdat het voor het nagesprek van belang is dat de groep niet te groot is. Bovendien komt het de betrokkenheid bij deze intieme voorstelling en het thema ten goede.
  • Er worden maximaal 3 voorstellingen per dag, per locatie gespeeld.
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.