Radio - 1 Jaarabonnement op Radio Remember
Radio - 1 Jaarabonnement op Radio Remember
3 Reviews | Review toevoegen
Belevingsradio die aansluit bij beleving van ouderen met dementie. Vierentwintig uur per dag. Zeven dagen per week. Sluit aan bij hun vroegste herinneringen en brengt plezier, ontspanning en rust.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 96,00
Prijs per jaarabonnement
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Probeer 3 weken gratis

Radio Remember wordt al met veel plezier in meer dan 400 huiskamers ingezet. Lees hier hoe Radio Remember bij Zorggroep Drenthe mooie momenten oplevert. Wilt u Radio Remember gratis drie weken uitproberen? Dat kan! Stuur een mail naar info@dementie-winkel.nl.

Waarom en voor wie

Zoekt u naar muziek voor mensen met dementie? Muziek die u makkelijk kan inzetten, elke dag weer? Dan is Radio Remember de juiste oplossing! Dit unieke online radiostation draait muziek die aansluit bij de beleving van mensen met dementie. Radio Remember is er zowel voor zorg- en verpleeginstellingen als voor mantelzorgers.

Ontspanning & Plezier

Elke dag van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds draait Radio Remember muziek die geschikt is voor de doelgroep van 70 jaar en ouder. De muziek sluit aan bij hun vroegste herinneringen en brengt plezier, ontspanning en rust.

Muziek & Dagritmes

De muziekprogrammering van Radio Remember kent een vast, dagelijks patroon en is gekoppeld aan de dagritmes binnen de zorginstelling en de thuis situatie. In de vroege ochtend is de muziek kalm en niet opdringerig van aard (klassiek, easy listening) terwijl rond koffietijd, de muziek wat pittiger kan (amusementsmuziek, hits e.d.). Op de zondagochtend is de programmering verder aangepast en kan er naar psalmen & gezangen en liturgische muziek geluisterd worden.

Muziekvitaminen

Maar, dat is niet alles! Twee keer per dag is er het interactieve programma "Muziekvitaminen”, dat zeer geschikt is om samen met een familielid of bewoner te beluisteren. Gezellig met z’n allen rondom de radio met makkelijk meezingbare muziek en altijd een vraag of een klein spelletje. 

Wetenschappelijk onderzoek

Om het effect van Radio Remember te meten, is het station gedurende vier maanden getest in twintig huiskamers voor mensen met dementie in drie verpleeghuizen van de Haagse zorgorganisaties Florence en WoonZorgcentra Haaglanden. Zesenvijftig procent van de geïnterviewde mensen met dementie zei positieve dingen over de muziek op Radio Remember.

Praktische informatie

Om Radio Rember te kunnen ontvangen heeft u een computer, laptop of tablet (bij voorkeur verbonden met luidsprekers) en een goede internetverbinding nodig. Wanneer u een abonnement afsluit, dan ontvangt u inloggegevens. Deze inloggegevens zijn gekoppeld aan het IP adres van de computer.

U kunt ook een door ons specifiek geselecteerde digitale radio kopen waarop de zender geïnstalleerd kan worden.
Dat is veel gemakkelijker. De enige radio's die hiervoor geschikt zijn, zijn de Imperial DABMAN i200, de Imperial DABMAN i205, de Imperial DABMAN i250 en de Imperial i110

Kosten

Een jaarabonnement op Radio Remember kost:

Mantelzorgers en particulieren: € 96,00 inclusief BTW. 
Zorg- en verpleeginstellingen:  € 145,20 inclusief BTW. ​

Wanneer u meerdere zakelijke abonnementen afsluit dan krijgt u korting:
  • 5 - 10 abonnementen  - 5% korting
  • 10 - 20 abonnementen - 10% korting 
  • > 20 abonnementen - neem contact met ons op
Wilt u een afwijkend aantal abonnementen afsluiten, dan kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. 

Onder het tabblad "bijlagen" kunt u de brochure van Radio Remember lezen. Via de Esc toets kunt u de brochure weer sluiten. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Tineke Breddels - 14-12-2017 18:35

Wij hebben geen spijt van het aanschaffen van het abonnement van radio remember.
Remember radio hebben we aangeschaft voor ons moeder. Ons moeder hield erg veel van zingen. Met de aanschaf van radio remember werd zij weer geprikkeld door de bekende liedjes waardoor zij weer mee ging zingen. Ons moeder gaf ook soms antwoordt als er een liedje werd aangekondigd dmv een begeleidende intro. Die momenten maakte ons blij omdat ons moeder vaak in zichzelf gekeerd en somber was. Helaas is ons moeder van de zomer overleden.

Mathilde Akse - Aafje Thuiszorg - 28-02-2017 11:47

Radio Remember is een logisch onderdeel geworden van ons therapeutisch leefklimaat. Het hoort bij het inventaris, zogezegd. Het moet lekker ruiken in de woonomgevingen, warme kleuren zijn belangrijk, geen galm èn .... de juiste muziek.

Marja Blaak - 28-02-2017 11:39

Het is zo waardevol, we hebben het de hele dag aanstaan, behalve bij het eten. We zien gewoon dat het werkt. Mensen zitten mee te neuriën, bewegen met handen en voeten. Met name de avond, als je de mensen op bed moet leggen, is het zo mooi dat je het kan aanzetten. We zijn zo blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Radio - soort product
Radio
Radio Remember abonnement
Radiomeubel
Radio - functies
Afstand bedienbaar
AUX-aansluiting
Bluetooth
Cassette-speler
CD-speler
DAB Plus
FM-radio
Platenspeler
Radio Remember afspeelbaar
Timer
USB-aansluiting
Wekker
WiFi verbinding