De Proeventafel - Workshop & Toolbox De Proeventafel - Workshop & Toolbox De Proeventafel - Workshop & Toolbox
De Proeventafel - Workshop & Toolbox De Proeventafel - Workshop & Toolbox De Proeventafel - Workshop & Toolbox
De Proeventafel - Workshop & Toolbox | incl. 3x nazorg
0 Review | Review toevoegen
Toolbox, workshop en jaarabonnement voor organiseren, begeleiden en nabestellen. Maakt het regelmatig inzetten van de proeventafel mogelijk. Inclusief servies, aankleding en houdbare ingrediënten.

Standaard levertijd

In overleg

€ 3.630,00
Prijs per workshop op locatie, inclusief toolbox
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Ondervoeding van ouderen is een groot probleem. Het blijkt dat oudere patiënten te weinig energie en eiwit binnenkrijgen, tot wel twee derde van de dagelijkse behoefte. Door eten als activiteit in te zetten, krijg je mensen aan het eten, maar kun je ook ontdekken waar iemand wel of niet van houdt. Brilliant ontwikkelde de Proeventafel om op een andere manier naar eten te kijken en eten als activiteit te kunnen inzetten. Aandacht voor eten is een belangrijke component in belevingsgerichte zorg.
 
De Proeventafel draagt bij tot het persoonlijk welzijn van zowel de zorgvragers als zorgverleners. Ook demente mensen kunnen duidelijk aangeven wat ze wel of niet lekker vinden. Aandacht voor hoe het eten smaakt is heel belangrijk.

De Proeventafel is een prachtig aangeklede tafel waarop tientallen schaaltjes met kleine hapjes worden geserveerd. Zout en zoet, zuur en bitter: alle smaken zijn aanwezig. Ook in exotische hapjes en hapjes van vroeger.

Het is een activiteit voor in huiskamers, activiteitenruimtes, restaurants van zorginstellingen of buurtcentra. De Proeventafel kan heel groots (voor een hele instelling) of juist kleinschalig voor een groepje bewoners in een huiskamer worden ingezet.

Om de Proeventafel structureel in de zorg in te kunnen inzetten in de zorg is de Proeventafel toolbox ontwikkelt. We dragen kennis, ervaring en praktische tips over aan zorgverleners, activiteitenbegeleiders, mantelzorgers, vrijwilligers. Zo kunnen zij zelf de Proeventafel inzetten voor verschillende doelgroepen in de zorg. 

Inhoud

Deze workshop/training is geschikt voor medewerkers in de zorg, voor mantelzorgers en vrijwilligers.

De Proeventafel Toolbox bestaat naast de workshop ook uit twee bewaarboxen. De ene gevuld met kleurrijk serviesgoed en artikelen voor de aankleding van de Proeventafel. Hiermee kunnen op een praktische wijze hapjes en drankjes worden geserveerd. Bovendien bevat het een logoek en een draaiboek met verschillende instructies.

De andere bewaarbox is gevuld met allerlei houdbare ingrediënten. Genoeg voor een gehele instelling en gebaseerd op een zo gevarieerd mogelijk aanbod van smaken, met naast het zoet, zout en zuur ook bitter, scherp,ook hapjes uit andere culturen en smaken van vroeger. Het gebruik van verse kruiden, om te ruiken en aan te raken, hoort er ook bij.

Praktische informatie

Na bestellen wordt de workshop in onderling overleg ingepland.

​Via een makkelijk bestelsysteem krijgt men nog 3 maal een aanvulling met verse Proeventafel inhoud gedurende het jaar. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.