Persoonlijke Interactieve Muur - PIM Persoonlijke Interactieve Muur - PIM Persoonlijke Interactieve Muur - PIM
Persoonlijke Interactieve Muur - PIM Persoonlijke Interactieve Muur - PIM Persoonlijke Interactieve Muur - PIM
Persoonlijke Interactieve Muur - PIM
0 Reviews | Review toevoegen
De Persoonlijke Interactieve Muur - PIM. Speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie om waardevolle en plezierige herinneringen op te halen samen met familie, zorgprofessionals en vrijwilligers.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Voor familieleden, zorgprofessional of vrijwilliger kan het in een verpleeghuis lastig zijn om écht in contact te komen met ouderen met dementie. De Persoonlijke Interactieve Muur (PIM) biedt daar een oplossing voor. Met de PIM kan je samen doelbewust  aan de hand van diverse thema’s herinneringen van vroeger ophalen. Een zinvolle en rustgevende activiteit die de eigenwaarde ondersteunt. De thema’s helpen bij het  herinneren wie ze zijn. Dit brengt waardevolle en plezierige herinneringen naar boven.
 
De PIM is een vorm van omgevingszorg. De interactieve muur biedt een virtuele beleefplek die in combinatie met de juiste woonvorm bij kan dragen aan het welzijn en beter functioneren van mensen met dementie.
 
Marco Wisse, directeur Vivium Naarderheem:
“De PIM is door ons beoordeeld als een waardevolle aanvulling op het pakket aan diensten die de zorgorganisatie voor haar dementerende cliënten ter beschikking kan stellen.”
 

Inhoud

Met het grote centrale beeldscherm wordt beeldmateriaal getoond en via het geïntegreerde soundssysteem wordt muziek afgespeeld. Met een druk op het bedieningspaneel kunnen gespreksthema’s en persoonlijke profielen geladen worden.
 
Algemene thema’s en gespreksonderwerpen

Er zijn diverse gespeksthema’s voor handen. Daarnaast is het mogelijk om naar een breed scala aan muziek te luisteren. 
 
Seizoenen Feesten Religieuze
Feesten
Televisie Onderwerpen
Lente Koningsdag Pasen Polygoon Journaals Dieren
Zomer Oud & Nieuw Kerstfeest Wim Sonneveld Oude Voertuigen
Herfst Sinterklaas Pinksteren Natuurfilms Oude beroepen
Winter Bevrijdingsdag Hemelvaart Serie Floris 1969 Steden

 
 
 
 
Gepersonaliseerde profielen

Met de PIM is het mogelijk persoonlijke profielen te maken voor bewoners. Familieleden en zorgverleners kunnen daar zelf gemakkelijk de benodigde informatie en afbeeldingen voor aanleveren. Dit profiel kan vervolgens via het bedieningspaneel benaderd worden. Persoonlijke profielen van bewoners kunnen onder andere bestaan uit beelden van :
 
Persoonlijke
Feesten
Levensloop Vrije tijd Hobby's Eten en
drinken
Verjaardagen Scholen Vakantie Muziek Koken
Huwelijk Opleidingen Binnen/buiten spelen Sport Afwassen
Trouwdag Beroep Uitstapjes Huisdieren Restaurant
Verlovingsdag Woonplaats Reizen Klussen Boodschappen
Kinderen Straat Fietsen Handwerken Thee/koffie

U kunt natuurlijk ook andere onderwerpen bedenken en daar informatie en beeldmateriaal voor aanleveren. Op afstand wordt het persoonlijke profiel door de fabrikant binnen een week na aanleveren van het materiaal gemaakt en geactiveerd. De fabrikant kan op dezelfde manier ook eenvoudig het profiel op afstand aanvullen. Zij gaan uiteraard uiterst zorgvuldig met aangeleverde materialen om.
 
Interactieve modules – Zelf samen te stellen

De PIM lokt met interactieve modules ook interactie uit. Met sensoren worden er als het ware zintuigen aan de muur toegevoegd. Op deze manier kan de muur reageren op activiteiten van mensen en andersom. Zo is er bijvoorbeeld de ouderwetse telefoon, die soms gaat rinkelen en uitlokt om opgenomen te worden. Er is ook de miauwende poes, die met zijn schattige ogen de ruimte bekijkt. Er zijn diverse interactieve modules ontwikkeld. U kunt zelf kiezen uit welke modules de PIM bestaat! Zie de bijlage voor informatie over beschikbare modules. 

Praktische informatie

De PIM bestaat uit modules en die onderling gemakkelijk te verwisselen zijn zodat de samenstelling van tijd tot tijd kan veranderen. Vanwege de modulaire constructie kan de PIM  diverse afmetingen hebben, die ook verschillen in prijs.
 
De PIM wordt verhuurd middels een één (of meer) jaarcontract. Service (het maken van persoonlijke profielen), updates (de nieuwste software en beschikbare content) en onderhoud zijn inbegrepen. U beschikt dus altijd over de nieuwste software en een PIM die perfect functioneert.
 
Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Aan de hand van de contractduur en de omvang van de PIM wordt de maandelijkse huurprijs bepaald. Na de installatie wordt er een workshop georganiseerd voor personeel, familieleden en vrijwilligers over het gebruik van de PIM. Zie daarnaast de bijlage voor de algemene leveringsvoorwaarden.
 
Het is mogelijk om PIM maximaal 3 weken op proef uit te proberen. Voor de proefperiode wordt er een vergoeding voor de levering/installatiekosten en een borgbedrag gevraagd. Voor de proefperiode gelden de algemene voorwaarden van de leverancier.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.