Oma's hoofd is versleten (vanaf ca. 4 jaar)
Oma's hoofd is versleten (vanaf ca. 4 jaar)
0 Review | Review toevoegen
In deze mooie prentvertelling kijken we door de ogen van Fien naar het leven van oma Ollie, naar haar ziek worden (dementie) en sterven. Aanrader voor alle Fienen en Oma’s. Op school en thuis.

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 13,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Samenvatting

Aanrader voor thuis en op school, voor alle Fienen en hun oma’s. Uitgave om iets ongrijpbaar lastigs op een waarde(n)volle manier aan jonge kinderen uit te leggen! Vanaf ca. 4 jaar.

‘Is oma ziek?’ vraagt Fien. Mama zucht. ‘Oma heeft een oud hoofd, lieverd. En als iets oud is, verslijt het.’ Fien denkt even na. ‘Net als mijn beer?’ ‘Zoiets,’ zegt mama, ‘maar een teddybeer kun je repareren met naald en draad en oma’s hoofd niet.’ ‘Kan de dokter oma’s hoofd niet maken?’ vraagt Fien. ‘Nee,’ zegt mama verdrietig. ‘Zelfs de dokter kan dat niet. Oma’s hoofd wordt niet meer beter.’ 

   Bestellen  

Oma en Fien hebben een bijzondere band: ze eten samen taartjes, verkleden zich en spelen het liefst ‘indiaantje’. Maar op een dag kan oma de weg naar huis niet meer vinden. Ze heeft dementie, en de dokter kan nietks voor oma doen. Voor Fien is het niet makkelijk dat oma nu niet meer alleen op haar mag passen en soms vreemd doet. En waarom moet ze ergens anders wonen? Mama probeert het zo goed als ze kan uit te leggen. 

Recensie(s)

Oma Ollie past altijd op Fien: ze eten samen taartjes, verkleden zich en spelen het liefst ‘indiaantje’ (Kleine Bever en oma Witte Arend). Totdat oma Witte Arend op een dag, samen met Kleine Bever, de weg naar huis niet meer terug kan vinden… Oma Ollie moet naar de dokter, die ontdekt dat oma Ollie’s hoofd oud is, dat haar hoofd niet te repareren is en dat ze steeds zieker gaat worden.

Oma Ollie gaat steeds meer vergeten – zoals die keer dat ze vergeet dat ze koekjes aan het bakken was. Dan moet oma Ollie naar een verzorgingstehuis, waar ze haar kunnen helpen en voor haar (en de andere bewoners) kunnen zorgen. Oma Ollie wordt nog zieker, ze loopt zelfs geen rondjes meer, en ze sterft met een zachte indianen-‘ugh’.

In deze mooie prentvertelling (verhalende prenten en een liefdevolle voorleestekst) kijken we door de ogen van Fien naar het leven van oma Ollie, naar haar ziek worden (dementie) en sterven. Het boek is een particulier initiatief, omarmd door o.a. de Fiep Westendorp Foundation en Alzheimer Nederland, vormgegeven door een auteur/illustratrice die meerdere titels op haar naam heeft staan.

Hannelore Rubie

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789021676333
Auteur
Marieke van Ditshuizen
Uitgeverij
Ploegsma