Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS
Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS Magisch Interactief Schilderij - MIS
Magisch Interactief Schilderij - MIS
2 Reviews | Review toevoegen
Het Magische Interactieve Schilderij - MIS. Speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie om waardevolle en plezierige herinneringen op te halen samen met familie, zorgprofessionals en vrijwilligers.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Waarom en voor wie

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie, maar ook voor de verpleging, vrijwilligers, familie, vrienden en de mantelzorgers. Het MIS is een leuke installatie welke (persoonlijke) afbeeldingen, muziek en video’s bewaart en afspeelt. Het MIS zit boordevol leuke spelletjes, herkenbare muziek en uitdagende foto’s.

De video is gemaakt tijdens de introductie van de allereerste versie van het MIS en laat het effect van het MIS op een persoon met dementie duidelijk zien!

 

De mogelijkheden

Persoonlijke profielen

Voor het persoonlijk contact heeft het Magisch Interactief Schilderij (MIS) de mogelijkheid om van elke bewoner een persoonlijk profiel te bewaren en af te spelen! Zo'n persoonlijk profiel verteld het levensverhaal van de bewoner en bestaat uit familiefoto's, favoriete muziek, berichten en video's.

Muziek

Met het MIS kun je heel eenvoudig de favoriete muziek opslaan per bewoner en oproepen.
Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. In verschillende zorgcentra hebben medewerkers gemerkt dat bewoners volledig op kunnen gaan in muziek en het zingen van liedjes van welke zij vroeger luisterden. 

Feestdagen & thema’s

Voor de speciale feestdagen zoals Kerst, Sinterklaas, Pasen, Koningsdag en meer, zijn thema’s aangemaakt. Deze thema’s verschijnen automatisch op de feestdag zelf en kunnen ook handmatig opgeroepen worden.

Video materiaal (van vroeger)

Het videoaanbod is steeds beter afgestemd omdat al meer dan vier jaar ervaring met veel zorgcentra en hun bewoners is opgedaan.

Dagprogramma

Het MIS heeft een automatisch dagprogramma afgestemd op de dagstructuur van uw zorgcentrum. Op deze manier worden middels een audiovisuele ervaringen positieve prikkels gegeven die de dagstructuur van de bewoners ondersteunen.

Beweging stimuleren

Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. Het MIS bevat meerdere video’s die beweging stimuleren.

Geheugen training

Ouderen met dementie kunnen moeilijkheden hebben met hun taalgebruik. Spreekwoorden zijn vertrouwd en liggen vaak nog diep opgeslagen in het geheugen. Middels het spreekwoordenspel worden oude gezegdes weer naar boven gehaald. Kortom een erg leuke activiteit om met de bewoners te doen. ‘De appel valt niet ver van de ......’

Verrijdbare kar

Het MIS kan ook geleverd worden op een verrijdbare kar! Met de verrijdbare kar is het flexibeler inzetbaar en is het ook mogelijk het MIS even de kamer van de bewoner in te rijden.

Service

De service is erop gericht om het u zo makkelijk mogelijk te maken en te ondersteunen waar nodig. Familieleden van de bewoner kunnen een persoonlijk profiel aanmaken via ‘de website van de leverancier. De informatie wordt omgetoverd in een persoonlijk profiel!

Updates op afstand

Via ons eigen draadloos internet kunnen wij op afstand inloggen op het MIS. Hierdoor kunnen wij alle content beheren en updates uitvoeren op afstand. Het MIS is dus altijd voorzien van de nieuwste content en software. 

Prijs

Het MIS wordt verhuurd tegen een all-inclusief prijs van € 219,00 p/m (excl. BTW.) op basis van een jaarcontract (inclusief service en onderhoud). Meerprijs voor het leveren inclusief verrijdbare kar: Huur € 35,00 p/m (excl. BTW).
 
Service bestaat uit het aanmaken en beheren van profielen van de bewoners, de thema’s en activiteiten (zoals spreekwoorden spel, seizoensthema, meezingen met boekje, etc.), dagprogramma aanpassen naar de gewenste dagstructuur van de locatie. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld foto’s van een dagje uit met de bewoners of andere specifieke wensen op aanvraag worden verwerkt. Onderhoud betekent dat wij garant staan voor het functioneren van het MIS!

Gratis installatie op locatie

De locatie waar het MIS komt te hangen is erg belangrijk. Met het dagprogramma zorgt het MIS namelijk voor ondersteuning in het dagritme. Het is dus van belang dat het MIS op een plek gehangen wordt waar de bewoners vaak verblijven. Na aankoop wordt het MIS op de afgesproken plek, direct aan de muur gemonteerd. Een mobiele versie op verreidbare kar is ook mogelijk.

Ervaren?

Wil je kennismaken met de MIS? Dit kan natuurlijk. Op afspraak komen wij langs op locatie om alle mogelijkheden te demonstreren.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Anja Meijer, Activiteiten begeleider. - 04-05-2017 17:18

Bewoners reageren heel enthousiast op het MIS, de Ă©Ă©n wel beter als de ander. Bijvoorbeeld een bewoner vraagt uit zichzelf of ik hem aan wil zetten zodat hij zijn familie kan zien. Gisteren naar de fragmenten gekeken van het voetbal uit 1974, bewoners wisten zowat het hele elftal nog op te noemen. Komen veel herinneringen los.

Familie van den Heuvel (mantelzorgers) - 03-05-2017 12:25

Allereerst vonden we het leuk om hier aan mee te werken en op deze manier met foto’s en tekst het leven van onze broer en zwager door te lopen. Het is verrassend en soms ook ontroerend om te ervaren hoe Evert met grote interesse naar de foto’s kijkt en te merken dat hij vaak benoemen kan wat hij op foto’s ziet. Het biedt ons, als familie, ook de mogelijkheid om op deze manier met hem te praten en misschien om iets uit zijn weggezakte herinneringen naar boven te halen. Tot slot, hulde voor de samenstellers van het MIS, die dit met zoveel liefde en kundigheid hebben gedaan. Zinvol als andere verpleeghuizen ook de Mis zouden introduceren voor hun demente bewoners.