Klaar met leven? Ouderen en het levenseinde in psychologisch perspectief.
Klaar met leven? Ouderen en het levenseinde in psychologisch perspectief.
0 Reviews | Review toevoegen

Belicht het thema 'klaar met leven' vanuit psychologisch perspectief. Geeft professionals handreikingen om ouderen bij te staan in hun verlangens, dilemma's en angsten ten aanzien van het levenseinde.

Standaard levertijd

2-5 werkdagen

€ 34,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Voor wie

Het boek Klaar met leven? is geschreven voor psychologen, artsen, verpleegkundigen,geestelijk verzorgers en andere professionals die met ouderen werkzaam zijn. Het kan ook een inspirerende bron van informatie zijn voor ouderen zelf.

Uitgebreide beschrijving

Wat leert de klinisch praktijk ons over stervenkunst, verlangen naar de dood, het zelfgekozen levenseinde en angst voor de dood? Wat kan de psychologie bijdragen aan ondersteuning voor ouderen in hun allerlaatste levensfase?

Ouderdom en de dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als de dood komt, is het leven voltooid. Maar een leven kan al 'klaar' lijken voor de dood zich aandient. En andersom kan de dood al aankloppen terwijl iemand er nog absoluut niet klaar voor is. De naderende dood bij ouderen kent vele gezichten en brengt verschillende emoties, vragen en dilemma's met zich mee. Angst, onzekerheid en bezorgdheid kunnen tot wanhoop leiden. Gevoelens van eenzaamheid, van niet (meer) geliefd zijn of van anderen tot last zijn, kunnen verlangen naar de dood aanwakkeren.

De naderende dood raakt niet alleen de oudere zelf, maar ook de naasten en betrokken hulpverleners. Het vraagt veel professionaliteit om ouders en hun dierbaren in deze fase bij te staan.

Dit boek belicht het thema 'klaar met leven' vanuit een psychologisch perspectief. Het sluit aan bij vraagstukken waar professionals mee worden geconfronteerd in de praktijk en geeft handreikingen om ouderen bij te staan in hun verlangens, dilemma's en angsten ten aanzien van het levenseinde.

De auteurs

De redactieleden zijn verbonden aan GERION, VU medisch centrum in Amsterdam. GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan professionals met een opleiding op universitair of HBO-niveau, die werkzaam zijn in de ouderenzorg. Zie: www.gerion.nl

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
978 90 368 1093 7
Auteur
M. Vink, S. Teunisse, H. Geertsema (Eds.)
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Laatst bekeken producten