deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader
deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader
deMENSie: zoektocht naar een harmonieuze omgang met mijn verwarde vader
0 Review | Review toevoegen
Dianca leert steeds beter ‚Äėde waarheid ontwijken‚Äô en krijgt er een gelukkigere vader voor terug. Ontroerend boek waarin ze vertelt over haar fouten en wat ze geleerd heeft. Boordevol praktische tips.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

‚ā¨¬†20,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Communiceren met mensen met dementie is voor mantelzorgers en familieleden en ook voor vele professionals een heuse uitdaging.

Inhoud

‘Een boek met praktische tips, die ik eerder had willen weten’. Dementie is een aandoening die tot veel verwarring en onzekerheid leidt. 
Hoe vertel je je vader dat hij op zijn 75ste niet meer naar zijn werk hoeft, omdat hij al tien jaar met pensioen is? Of dat hij zijn rijbewijs moet inleveren, omdat hij een gevaar op de weg is geworden? 

Dianca Schüssler leert steeds beter ‘de waarheid ontwijken’ en krijgt er een gelukkigere vader voor terug. In dit ontroerende boek vertelt ze over haar fouten en wat ze geleerd heeft. 
Ze schrijft over de breinkamers, een toevallige ontdekking die ook anderen helpt om een mooi gesprek met mensen met dementie te voeren. Dit boek is ook een ode aan de zorgkanjers, die soms de strenge regels negeren om de zorg menselijker te maken.

Specificaties

Cover: paperback
Gewicht: 230 gram
Formaat (lxbxh): 205 x 135 x 16 mm

Recensie

Oprechte, uit het leven gegrepen verhalen van de schrijfster over haar dementerende vader en hoe ze om leert gaan met dit proces.
Soms tegen de geldende regels in, maar altijd met zijn welzijn vooropgesteld. De liefde voor hem spat er vanaf. Haar benadering van de breinkamers vind ik geniaal en toont van veel respect en geduld. Het boek leest makkelijk en is herkenbaar, ik had vaak tranen in mijn ogen. Het zal de lezer vast en zeker inspireren om anders met de mens met dementie om te gaan. Ik neem de handvatten en tips uit dit boek zeker mee in de omgang met de mensen met dementie in mijn omgeving.

Lies - 21 juli 2022

   bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Di√ętiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789464375367
Auteur
Dianca Sch√ľssler
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Dianca Sch√ľssler