Cover De dementie van Jet en Harrie
De dementie van Jet en Harrie - Boek
Reviews | Review toevoegen

In boek wordt op toegankelijke wijze verteld wat er in de hersenen gebeurt wanneer iemand lijdt aan dementie. Het tweede deel spitst zich toe op bruikbare tips om het contact te verbeteren.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 17,95
Prijs per deelnemer

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Mantelzorgers, verzorgenden en vrijwilligers 

Inhoud

Als iemand de diagnose dementie krijgt - laten we die persoon voor het gemak Jet noemen - ervaren de mensen die Jet omringen en verzorgen - laten we hen Harrie noemen - dat vaak als een voldongen feit. Terecht, want tot nog toe is dementie een onomkeerbaar proces gebleken, waarbij de hersencellen langzaam afsterven. Je hebt het lot te aanvaarden. De vergeetachtigheid, de boze buien, de somberheid, de persoonlijkheidsverandering, het nachtbraken, de angstaanvallen. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet alles aan kunt doen om het leven van mensen met dementie en de mensen die hen omringen zo prettig mogelijk te maken.
 
De Dementie van Jet en Harrie geeft je inzicht in het proces dat zich in het brein van mensen met dementie afspeelt. Daarnaast biedt het praktische handvatten uit het improvisatietheater, die het contact met mensen met dementie verbeteren. En daarmee ook de kwaliteit van leven voor alle betrokkenen. Voor Jet en voor Harrie. 

De auteurs

Geschreven door Jan van der Hammen en Barbara Oppelaar van ervarea

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789082432404
Auteur
: Jan van der Hammen, Barbara Oppelaar
Uitgever
: De Vrije Uitgevers