De Activiteitengids - Meer dan 200 zinvolle dagbestedingen voor mensen met dementie
De Activiteitengids - Meer dan 200 zinvolle dagbestedingen voor mensen met dementie
2 Reviews | Review toevoegen
Deze activiteitengids is specifiek samengesteld voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie en helpt om de juiste activiteiten te vinden voor de persoon met dementie.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 29,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De Activiteitengids voor mensen met dementie

Actief bezig zijn is belangrijk voor iedereen, een zinvolle daginvulling geeft een voldaan gevoel en heeft een positieve uitwerking op de gezondheid. En actief bezig zijn lijkt het proces van dementie te vertragen. Deze gids staat boordevol met activiteiten die hulpverleners in staat stellen ouderen met dementie met de juiste activiteiten te begeleiden, in verschillende fases van de aandoening. Ook mantelzorgers treffen in de gids voldoende activiteiten aan die zij thuis aan mensen met dementie kunnen aanbieden.

Deze activiteitengids is specifiek samengesteld voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie en helpt om de juiste activiteiten te vinden voor de persoon met dementie. Ouderen wonen steeds langer op zichzelf. Hierdoor moeten mantelzorgers en zorgverleners steeds meer activiteiten thuis aanbieden om mensen met dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. Ook wordt in de gids aandacht geschonken aan jonge mensen met dementie en migranten-ouderen met dementie.

De auteur kwam op twintigjarige leeftijd tijdens haar eerste baan in de thuiszorg voor het eerst in contact met mensen met dementie. Al snel ontwikkelde ze een voorkeur voor het werken met deze doelgroep, mede door de natuurlijke klik die ze tijdens haar werk met de cliënten bleek te hebben. Om anderen te helpen in het ontdekken van activiteiten die je kunt doen met mensen met dementie besloot ze haar kennis, ontstaan vanuit opleiding en werkervaring, op papier te zetten in de vorm van deze activiteitengids.

Sorteren op:

Review toevoegen
marij van meijel - 28-04-2020 21:49

Boek heeft waardevolle activiteiten maar ik heb ze nog niet kunnen gebruiken jammer genoeg ivm corona

Veroniek - 20-11-2019 22:19

Interessant boek. Veel is al wat we weten maar wel goed uitgelegd

ISBN
9789077024256
Auteur
Monika Eberhart
Uitgeverij
Uitgeverij de Graaff