Beleving Centraal® - Workshop Op locatie
Beleving Centraal® - Workshop Op locatie
0 Review | Review toevoegen
U leert steeds opnieuw, steeds beter te doorgronden hoe iemand met dementie zijn leefwereld ervaart. Hersenkunde, belevingsgericht zorgen, lerend vermogen en zelfzorg van de mens staan centraal.

Standaard levertijd

In overleg

€ 850,00
Prijs per workshop
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Voor professionals (intra- en extramuraal), mantelzorgers en vrijwilligers.

Veel mensen voelen de behoefte om samen dieper in te gaan op situaties die zij tegenkomen. Vragen als: doe ik het wel goed, kan het niet anders of beter, wat zijn de nieuwe ontwikkelingen en hoe pas ik die toe in de praktijk, leven bij velen.

Tijdens de workshop Beleving Centraal® krijgen deelnemers aan de hand van praktijksituaties een beter inzicht in de samenhang tussen de beleving en het gedrag van mensen met dementie en de werking van de hersenen, de omgeving, de bejegening en de werkprocessen. 

Inhoud

Praktijkgerichte workshop door Beleving Centraal® voor professionals, mantelzorgers en vrijwilligers om zich verder te bekwamen in de zorg en begeleiding van mensen met dementie. Samen met een acteur worden probleemsituaties uitgewerkt en besproken. Zowel de deelnemers als de workshopleiding brengen concrete praktijksituaties in. Dat kunnen zowel goede als slechte ervaringen zijn. 

We gaan uit van gedrag als gevolg van prikkels in de omgeving, bejegening en de organisatie van het werk of de huishouding. We bespreken de mogelijkheden om de hulpvrager beter te ondersteunen bij het in stand houden van zelfzorg en zelfregie.

We delen wat we vanuit de kennis van zorg, hersenkunde en lerend vermogen kunnen toepassen. We bespreken ook hoe we kunnen borgen dat e.e.a. in de praktijk van hulpverlenen en wonen ook daadwerkelijk wordt toegepast.

Praktische informatie

Data en locatie worden in overleg bepaald.
De workshop duurt 1 dagdeel (4 uur inclusief pauzes)
De kosten bedragen € 850,- per groep.
Maximaal 15 deelnemers.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.