Handboek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
Handboek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
1 Reviews | Review toevoegen
Uitgebreid handboek met als thema aromatherapie, massage, aquazorg en ontspanningstechnieken. Aanvulling op de reguliere zorg. Holistische insteek gericht op het welbevinden in de laatste levensfase.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 69,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Het handboek voor de professional

Met twintig jaar ervaring in de complementaire en standaard zorg en na drie jaar schrijven en research bracht Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes haar boek in 2013 voor het eerst uit.
Dit is de tweede, geactualiseerde, editie.

Onmisbaar voor iedere professional in de zorg, iedere zorginstelling en iedere verpleegkundige en ervaren verzorgende in de thuiszorg. 
Volgens het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde maart 2014.


Aromazorg - Massage - Aquazorg - Ontspannen

Aromazorg in zijn puurste vorm, toepassingen als massage en aquazorg, maar ook ontspanningsoefeningen en enkele andere beknopt besproken technieken vullen dit mooi geïllustreerde handboek.
Je vindt er evidence en experience complementaire (aroma)zorg, nauw aansluitend aan de IKNL richtlijnen, soms ‘out of the box’ en uitgebreid ingaand op welbevinden in elke zin. Je vindt er ervaringen van zorgverleners, patiënten en nabestaanden, maar ook heel persoonlijke ervaringen van de auteur.

Behalve veel aandacht voor de volwassen zorgvrager vindt je ook adviezen voor toepassing bij kinderen en ook zorgvragers met bijzondere behoeften, andere leefstijlen en religies worden niet vergeten.

Dit boek vormt het standaard werk voor professionele complementaire zorg als onderdeel van Integrative Care in de palliatieve zorgverlening.  

Recensie

Auteur: Madeleine Kerkhof - Knapp Hayes (Stichting Kikozo)

Een zeer uitgebreid handboek met als thema aromatherapie en ontspanningstechnieken, bedoeld als aanvulling op de reguliere zorg. Deze complementaire zorg heeft een holistische insteek en is gericht op het welbevinden van mensen in hun laatste levensfase. De auteur is naast verpleegkundige ook opgeleid als herbonist/aromatherapeut en voedingsdeskundige. Zij is verbonden aan een opleidingsinstituut en verzorgt presentaties en trainingen. Dit mooi uitgevoerde boek is het tastbare resultaat van haar levenswerk en getuigt van een grote deskundigheid en betrokkenheid. Naast veel theoretische kennis zijn er veel praktische voorbeelden, met name uit haar eigen ervaringspraktijk en verder tips en adviezen. De beschrijving en toepassing van essentiële oliën is gedetailleerd en aangevuld met kleine, mooie afbeeldingen. Het boek is in eerste instantie gericht op professionals in de palliatieve zorgverlening, maar ook mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden kunnen hierdoor gemotiveerd worden en zo de laatste fase van de zieke een extra dimensie geven. Bevat relevante websites (met ruimte voor eigen notities), namen van oliën Nederlands-Latijn en v.v., literatuurlijst en alfabetisch register. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Marion - 28-01-2019 14:22

Duidelijk heel handzaam boek

ISBN
9789081767408
Auteur
Madeleine Kerkhof - Knapp Hayes
Uitgeverij
Kicozo