Brood en bomen
Brood en bomen
0 Reviews | Review toevoegen

De vreemde titel voert ons naar het hart van dit boek. Want de communicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 18,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Brood en bomen klinkt u vreemd in de oren?
De titel lijkt inderdaad wat vreemd. Maar hij voert ons wel naar het hart van dit boek. Want decommunicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje. Eric Du Meunier trok met zijn bandopnemer van Zeebrugge tot Hasselt en Utrecht, en sprak met beide groepen. Maar ook met artsen, maatschappelijk werkers, mensen achter creatieve initiatieven, zelfhulpgroepen.

Hoe ervaren mensen met dementie hun omgeving? Hoe ervaren zij zichzelf? Hoe ga je om met een ondankbare moeder? Wat doet een zoon die tegenover zijn agressieve vader staat? Wat maakt voor al die mensen nu precies het verschil in ondersteuning? 

Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol grote en kleine praktische tips, en ook aandacht voor dementie en zingeving.

Samen met het boek krijgt u ook de sociale kaart dementie en links naar informatieve filmpjes aangeboden. Omdat meer kennis over en begrip voor mensen met dementie broodnodig is.

Auteurs

Jan Steyaert werkt bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en is betrokken bij de masteropleiding sociaal werk van de Universiteit Antwerpen.

Stefanie Meeuws werkt bij het regionale Expertisecentrum Dementie Vlaanderen Sophia (Kortrijk).

Inhoud

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789462670280
Auteur
Jan Steyaert, Stefanie Meeuws
Uitgeverij
EPO Uitgeverij
Laatst bekeken producten