Basisopleiding Complementaire Zorg in de ouderenzorg en Psychogeriatrie - 3 dagen Basisopleiding Complementaire Zorg in de ouderenzorg en Psychogeriatrie - 3 dagen
Basisopleiding Complementaire Zorg in de ouderenzorg en Psychogeriatrie - 3 dagen Basisopleiding Complementaire Zorg in de ouderenzorg en Psychogeriatrie - 3 dagen
Basisopleiding Complementaire Zorg in de dementiezorg | 3 dagen
0 Reviews | Review toevoegen
Leer in deze fascinerende drie dagen hoe geuren het welzijn van mensen met dementie kunnen helpen bevorderen door verdampen, wassen, baden, aanraking en massage.

Standaard levertijd

Zie de cursusdata.

€ 369,00
Prijs per persoon voor 3 dagen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Opleiding voor verpleegkundigen, verzorgenden of woonzorgbegeleiders in de ouderenzorg. Werkt u met mensen met somatische problematiek, psychogeriatrische aandoeningen of beide? Leer in deze fascinerende drie dagen hoe geuren het welzijn van de ouderen, zowel in de somatiek als in de PG kunnen helpen bevorderen.

  aanmelden  

Inhoud

Tijdens deze opleiding bieden we u daarvoor praktische handvatten die je zorg maximaal kunnen aanvullen. 

U maakt grondig kennis met de basisbeginselen van het werken met aromazorg en leert om op een veilige manier essentiële oliën toe te passen door middel van verdamping, wassen en baden, aanraking en massage. U leert welke mogelijkheden en beperkingen de zintuigen van ouderen karakteriseren, wat de impact van geuren is op het welbevinden en hoe je daarin verbetering kunt bereiken.

U leert waar u op dient te letten bij deze kwetsbare cliëntengroep en hoe je de zorg voor deze cliënten extra kunt aanvullen of het gebied van zowel fysiek als psychisch, sociaal en emotioneel welzijn. Je krijgt handvatten omtrent aanvullende zorg rondom onrust, dwaalgedrag, somberheid, dag- en nachtritme problemen, slaapproblemen. 

Ook krijgt u handvatten voor een optimale huidverzorging, verlichting van pijn, de aanpak van obstipatie en spijsverteringsproblemen, etc. 
Verder leet u wellnesstechnieken met behulp van water uit te voeren, zoals geurige (voet)baden, een weldadige wasbeurt, een warm kompres, een simpele techniek bij obstipatie, etc. 

We bieden handvatten rondom ontspanning, reminiscentie en geurkeuzes daarbij als extra verrijking bij de belevingsgerichte zorg.
Uiteraard gaan we in op de toepassing in de praktijk. In het praktisch gedeelte ervaar je wat geuren voor de ontvanger kunnen doen, oefen je hand- en voetmassage en bereidt je verschillende producten zoals een een massageolie. Een veel omvattende, maar toch handzame opleiding verdeeld over drie fascinerende dagen.

Praktische informatie 

  • Accreditatie wordt bij voldoende deelnemers aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V voor 18 punten.
  • Het is ook mogelijk om deze opleiding op uw eigen locatie te organiseren. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.
  • Organisatie en uitvoering: Kicozo

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.