Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg
Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg
Basisopleiding Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg
0 Reviews | Review toevoegen
Leer hoe in de palliatieve en terminale fase essentiële oliën uit de aromazorg, aanraak- en ontspanningstechnieken en toepassingen met het prachtige medium water het welzijn bevorderen.

Standaard levertijd

Zie cursusdata hieronder.

€ 369,00
Prijs per persoon voor 3 dagen.
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Deze boeiende driedaagse opleiding staat geheel in het teken van de palliatieve zorgen. Als verpleegkundige, maar ook als ervaren verzorgende of ervaren vrijwilliger met een achtergrond in de zorg kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het gevoel van welbevinden van zorgvragers en hun naasten in de palliatieve en terminale zorg, met goed gekozen aroma’s, verschillende aanraak- en ontspanningstechnieken maar ook toepassingen met het prachtige medium water.

  aanmelden  

Tijdens de opleiding bieden we u complementaire interventies die uw zorg maximaal kunnen aanvullen bij lichamelijke en psychosociale problematiek en zingevingsvraagstukken.

Inhoud

U maakt grondig kennis met een klein maar breed werkend aantal essentiële oliën en leert om hier op een veilige manier met te werken door middel van verdamping, aanraking en massages, bij baden en kompressen.

U leert met diverse watertoepassingen te werken, zoals een kompres of een voetenbad. Ook bieden we handvatten rondom ontspanning en visualisatie.
We bieden makkelijk toepasbare handvatten, ook voor moeilijke en ingrijpende situaties, die rechtstreeks aansluiten op de dagelijkse zorg.

Uiteraard gaan we in op toepassing in de praktijk. In het praktisch gedeelte bereidt u verschillende producten zoals een een massage-olie, oefent u hand- en voetmassage, de buikwassing en legt u weldadige kompressen aan. Een veel omvattende, maar toch handzame opleiding dus, verdeeld over drie fascinerende dagen.

Nadien kunt u, aansluitend aan de IKNL richtlijnen desgewenst verdiepingscursussen complementaire palliatieve zorg volgen.

Praktische informatie

  • Neemt drie dagen in beslag.
  • Accreditatie wordt bij voldoende deelnemers aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V voor 18 punten.
  • Het is ook mogelijk om deze opleiding op uw eigen locatie te organiseren. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.
  • Organisatie en uitvoering: Kicozo
  • Vrijgesteld van BTW.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.