Alzheimer. Biografie van een ziekte
Alzheimer. Biografie van een ziekte
0 Reviews | Review toevoegen

Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering?

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 22,50
€ 7,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Toen deze ziekte bij de moeder van wetenschapsjournalist Koos Neuvel werd vastgesteld, was dat voor hem aanleiding om zich te verdiepen in het fenomeen alzheimer. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering? Hoe gruwelijk is het lijden van de patiënten? En biedt alzheimer ook voordelen?

In deze fascinerende ‘biografie’ belicht Koos Neuvel de ziekte van Alzheimer vanaf de ‘geboorte’ tot aan de meest recente ontwikkelingen. In de jaren tachtig werd de aandoening steeds bekender en gevreesder, met als gevolg dat veel mensen euthanasie willen als ze dement worden. Hoewel de jacht op een geneesmiddel nog altijd voortduurt, is er ook reden voor voorzichtig optimisme. Dankzij meer aandacht voor het individu in de zorg is de kwaliteit van leven van alzheimerpatiënten toegenomen. Daarnaast wordt steeds meer bekend over hoe alzheimer is te voorkomen.

Dit boek is niet alleen een standaardwerk voor familieleden, professionele en mantelzorgers van alzheimerpatiënten, maar is ook te lezen als een spannende ontdekkingsreis naar het wezen van deze ten onrechte zo gevreesde ziekte.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
ISBN:9789057596643
Auteur
Koos Neuvel
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Podium
Laatst bekeken producten