De dag door met... het GeheugenVenster

Het GeheugenVenster is een speciaal dagprogramma voor mensen met dementie. Het programma houdt rekening met de verantwoorde en stimulerende prikkels op het juiste moment. Het GeheugenVenster verschaft beelden die goed zijn voor de hersenen, die mensen met dementie begrijpen en waarop ze kunnen reageren. Het programma houdt rekening met de belevingswereld van mensen met dementie.

Mensen met dementie beleven beelden anders dan mensen zonder deze hersenziekte. Het reguliere aanbod op de televisie is voor hen niet geschikt. En toch zet men op de afdeling vaak gewoon de TV aan omdat er behoefte is aan dynamische prikkels, bewegend beeld. Helaas beseft men onvoldoende wat dit met de hersenen doet, hoe deze overprikkeling gevoelens en gedrag negatief beïnvloeden. Dat kan anders. Het GeheugenVenster helpt mensen met dementie op een verantwoorde, zinvolle manier de dag door.

Gebaseerd op de ervaringen met hun dagprogramma in zorglocaties en op PG-afdelingen ontwikkelt Stichting Senioren Televisie op dit moment nieuwe dynamische en stimulerende beeldprogramma's. Speciaal voor mensen met dementie en hun verzorgende omgeving. Dementiedeskundige, geriater en grondlegger van het Breincollectief, Dr. Anneke van der Plaats, adviseert Stichting Senioren Televisie hierbij. Dementie-winkel.nl heef bijgedragen aan het tot stand komen van deze mooie samenwerking.

Help mee!

Meld u aan als vrijwilliger, draag bij als toeleverancier met filmbeelden of nostalgische foto's, help uw bewoners door abonnee te worden of doneer!
    12-05-2016 00:00