Verhalen Schilderen Sarah Creek
Verhalen Schilderen Sarah Creek
Verhalen SCHILDEREN - eerst de mens, dan dementie
0 Review | Review toevoegen
Sarah Creek schildert en schrijft de verhalen van mensen met dementie: het schilderij als hulpmiddel voor herinneren en contact maken. Zij neemt hen mee naar hun verleden met behulp van beeld en woord

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 18,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Sarah Creek schildert en schrijft een bladzijde uit het levensboek van mensen met dementie: het schilderij als middel om te helpen herinneren. De korte verhalen zo indringend geschreven dat je denkt dat je even bij haar bent en voelt wat zij voelt. Samen pratend over het ouderlijk huis, kriebelende kousen en witte strikken in het haar, over verliefd worden, geboorte, verlies en afscheid nemen. Het schilderij als een symbool voor dat unieke leven.

Verhalen Schilderen vertelt over mensen zoals jij en ik, van voordat de dementie hen in de greep kreeg. Op een meeslepende en soms confronterende manier vertelt Sarah over haar ervaringen met ouderen met dementie. De herinneringen voordat men in de dikke mist van dementie verdwaalt worden op prachtige wijze in beeld gebracht. Dit doet zij op een meeslepende en confronterende manier, waadoor zij gemakkelijk het gevoel wekt erbij aanwezig te zijn.
 

"Het is niet alleen het talent om goed te kunnen tekenen, schilderen en schrijven wat maakt dat de verhalen van Sarah je aanspreken. Uit haar teksten blijkt vooral dat zij aansluit bij wat ze ziet en voelt bij de ontmoeting met mensen uit de verhalen. Ontroerende en prachtige voorbeelden van wat we kunnen doen om contact te maken met mensen met een hersenbeschadiging ten gevolge van dementie. Zij maakt van die ontmoeting mo(nu)menten waardoor zij zich weer MENS voelen!"

Simmie Koekkoek

Auteur

Sarah Creek (1964) is kunstenares en geboren in Friesland. Ze kwam door haar grootmoeder in aanraking met dementie. Wat deze ziekte met haar en de rest van de familie deed, is haar altijd blijven intrigeren. De keuze om te gaan werken in de ouderen zorg was dan ook een logische stap. Schilderen en schrijven waren een manier om haar ervaringen te delen. Verhalen Schilderen combineert beide en is een poging de lezer mee te nemen naar de herrinneringen van de ander – de ander van voordat men in de dikke mist van dementie verdwaalde.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
BS2
Auteur
Sarah Creek
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Boekscout