Dichtbundel - Parels in de mist Dichtbundel - Parels in de mist Dichtbundel - Parels in de mist - Hans Cieremans
Dichtbundel - Parels in de mist Dichtbundel - Parels in de mist Dichtbundel - Parels in de mist - Hans Cieremans
Dichtbundel - Parels in de mist
0 Review | Review toevoegen
De gedichten van Hans Cieremans zijn toegankelijk en bieden troost en bemoediging. Vanuit ervaring schrijft hij vanuit de gedachten /gevoelens van mantelzorger, zorgverlener en de mens met dementie.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 15,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Over het boek

‘Parels in de mist’ is een bundel met 100 gedachten en gedichten over dementie. Het voorwoord is geschreven door Gerdi Verbeet (oud 2e Kamervoorzitter) en de aanbeveling is van prof.dr. Hans Becker (oud Bestuurder en Directeur van Humanitas Rotterdam).

De gedichten zijn geschreven door Hans Cieremans, die tijdens zijn actieve loopbaan heeft gewerkt als hoofd Welzijn in een verpleeghuis en als docent aan het MBO bij de opleiding Maatschappelijke Zorg.

De gedichten zijn toegankelijk en herkenbaar. Ze bieden troost en bemoediging. Vanuit zijn kennis en ervaring van het werken met en voor mensen met dementie schrijft hij wisselend vanuit de gedachten en gevoelens van de mantelzorger, de zorgverlener en de mens met dementie. De gedichten ‘Lichtpuntjes' zijn online ruim een half miljoen keer gelezen.

Recensie

‘Weet je, Hans, dat jij nieuw licht geworpen hebt in mijn leven? Dat ik nu een andere en betere kijk heb op hoe mam zich voelt? Ik kan nu liefdevoller met haar omgaan, er zijn emoties vrijgekomen die ik tot nu toe blokkeerde. Dat is te danken aan jouw gedichten. Bedankt!'

Onbekende lezeres

'Parels die naar binnen leiden - Wie de zorg heeft voor een naaste met dementie krijgt vaak als advies: “Denk ook aan jezelf, zoek afleiding, ga er eens uit”. Zelden krijgt iemand het advies: “ga eens naar binnen”. Naar binnen in jezelf. De gedichten die ik lees in de bundel Parels in de mist van Hans Cieremans doen dat nu precies: ze leiden je naar binnen. Ze geven woorden aan wat je kunt beleven als je leven zo anders kan zijn nu een naaste steeds meer in een andere tijd gaat leven. De gedichten in deze bundel zetten je op een stoel en brengen niet alleen herkenning en erkenning maar ook rust. Ze scheppen ruimte voor je eigen verhaal. Deze gedichten zijn niet autobiografisch maar van iemand die heel goed kan kijken en luisteren. Je voelt je gehoord en gezien en dat is wat ik vaak hoor als een verlangen als mensen zeggen: “Niemand begrijpt je. Ik kan er wel een boek over schrijven”. Ze zijn van iemand die nabij komt en dat geeft een warm gevoel van verbondenheid. Lees deze bundel niet in een keer, maar telkens weer. Blader er in, lees, mijmer en wees welkom bij je eigen verhaal.'

Marinus van den Berg - Een autoriteit in de geestelijke zorg van ouderen (in verpleeghuizen). Op Wikipedia staat over hem o.a. geschreven: ‘Marinus van den Berg is priester, verpleeghuispastor en daarnaast actief als spreker en publicist over thema’s als afscheid, rouw' 

Over de auteur

Hans Cieremans (1949) zijn loopbaan heeft zich afgespeeld in de ouderenzorg en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hij schreef veel liedteksten voor de cabaretgroep 'De Eigen Bijdrage', die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw regelmatig met succes optrad in verpleeghuizen voor vrijwilligers en/of personeel. De groep luisterde ook regelmatig symposia op in kleine en grote zalen, zoals o.a. de Doelen, het Zuidpleintheater en het bibliotheektheater in Rotterdam, de Beatrixzaal in Utrecht en het Worldtrade Centre in Den Haag. Nadat de groep na ruim 20 jaar stopte met optreden, bleef Hans teksten (gedichten) schrijven.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Roman
Tijdschriften
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
978-90-823751-8-3
Auteur
Hans Cieremans
Uitgeverij
Dekeyzervanaken