Mag ik gaan. Leven en sterven met dementie.
0 Reviews | Review toevoegen

Een kunstenaar en een arts brengen zeven mensen met dementie in beeld die euthanasie wensen. Fijngevoelig en respectvol document over hoe mensen met dementie en hun naasten daarmee omgaan.

Standaard levertijd

2-5 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Voor wie

Prachtig boek met interviews en portretten van 7 mensen die leven met dementie. Heel invoelend geschreven en weergegeven. Ze maken ieder hun eigen keuzes hoe ermee te leven en te sterven. Ook hun omgeving (partners, kinderen) komt aan het woord met de eigen ervaringen en perspectief. Het boek stemt tot nadenken.

Uitgebreide beschrijving

Een kunstenaar en een arts brengen zeven mensen met dementie in beeld die euthanasie wensen. Het is een verzorgd boek. De interviews geven inzicht in hoe zij bezig zijn met vragen als: wanneer breekt het moment aan van niet meer verder willen en of men dit de partner mag aandoen. Ook is er zorg om niet te laat te zijn. En hun geliefden vertellen hoe zij ernaar kijken. Geeft inzicht in waarom de een wel besluit om voor euthanasie te gaan en de ander uiteindelijk toch niet. 

De fraaie geschilderde portretten geven de interviewteksten een bijzondere uitdrukkingskracht. Het boek geeft - voor zover van toepassing - sobere informatie over hoe het levenseinde was. Fijngevoelig en respectvol document humain over hoe mensen met dementie met een verlangen naar euthanasie daarmee omgaan. De schilder maakt vaker werk met als thema deze doelgroep en exposeert ook regelmatig. 

De auteurs

Huisarts Constance de Vries en kunstenaar Herman van Hoogdalem keken en luisterden. Zij als behandelend arts, hij als portrettist en interviewer. Ze vonden elkaar in hun wens deze mensen een stem en een gezicht te geven.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
978 90 368 1093 7
Auteur
Herman van Hoogdalem, Constance de Vries
Uitgeverij
Uitgeverij Wbooks
Laatst bekeken producten