Koelsjaal - cool blue Koelsjaal - cool blue Koelsjaal - roses Koelsjaal - roses Koelsjaal - navy blue Koelsjaal - navy blue Koelsjaal - black Koelsjaal - black Koelsjaal - black Koelsjaal - ocean blue Koelsjaal - ocean blue Koelsjaal - silver grey Koelsjaal - silver grey Koelsjaal - camouflage Koelsjaal - camouflage Koelsjaal - blue western Koelsjaal - blue western
Koelsjaal - cool blue Koelsjaal - cool blue Koelsjaal - roses Koelsjaal - roses Koelsjaal - navy blue Koelsjaal - navy blue Koelsjaal - black Koelsjaal - black Koelsjaal - black Koelsjaal - ocean blue Koelsjaal - ocean blue Koelsjaal - silver grey Koelsjaal - silver grey Koelsjaal - camouflage Koelsjaal - camouflage Koelsjaal - blue western Koelsjaal - blue western
Koelsjaal - diverse kleuren
1 Review | Review toevoegen
Een koelsjaal kan helpen om de lichaamstemperatuur op een comfortabel niveau te houden door verkoeling te bieden. Héérlijk op warme zomerse dagen. Voorkomt oververhitting.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

‚ā¨¬†18,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Houd het lichaam koel

Blijf koel met een koelsjaal! U kunt langdurige warmte van uw lichaam verminderen met deze handige accessoire. Aangezien er slagaderen in de nek lopen, stroomt het bloed langs de koelsjaal en koelt het af door verdamping. Dit afgekoelde bloed circuleert vervolgens door uw opgewarmde lichaam, waardoor u lekker kunt afkoelen. Onze koelsjaal is geschikt voor een breed publiek. Extra handig voor ouderen met dementie die vaak meer moeite hebben met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. 

Extra geschikt voor mensen met dementie

Een koelsjaal biedt diverse voordelen voor het welzijn van mensen met dementie:

  • Verbetering van het comfort: een koelsjaal kan bijdragen aan het algehele comfort van een persoon met dementie. Het kan helpen om een gevoel van verfrissing en welzijn te bevorderen, vooral tijdens warme weersomstandigheden.
  • Temperatuur regulatie: ouderen met dementie kunnen moeite hebben met het reguleren van hun lichaamstemperatuur, waardoor ze gevoeliger kunnen zijn voor oververhitting. Een koelsjaal kan helpen om de lichaamstemperatuur op een comfortabel niveau te houden door verkoeling te bieden.
  • Vermindering van stress en angst: dementie kan gepaard gaan met gevoelens van onrust, stress en angst. Een koelsjaal kan een kalmerend effect hebben op deze gevoelens, omdat de koele sensatie kan helpen om de persoon te ontspannen en te kalmeren.
  • Verlichting van symptomen: sommige mensen met dementie kunnen last hebben van symptomen zoals hoofdpijn, opvliegers of opzwellende ledematen. Een koelsjaal kan verlichting bieden van deze symptomen door de bloedvaten te vernauwen en de zwelling te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van een koelsjaal kunnen variëren van persoon tot persoon, en het is altijd raadzaam om de individuele behoeften en voorkeuren van de persoon met dementie in overweging te nemen. Het is ook essentieel om te zorgen voor voldoende hydratatie en een koele omgeving voor mensen met dementie, naast het gebruik van een koelsjaal. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor specifieke adviezen en aanbevelingen voor de zorg voor mensen met dementie.

Hoe werkt de koelsjaal

De sjaal is gemaakt van katoen. In de verkoelingssjaal zijn meerdere reservoirs met koelkristallen aanwezig, die binnen enkele minuten geactiveerd worden wanneer ze in water worden ondergedompeld, waardoor een actief verkoelende gel ontstaat. Deze gel absorbeert de lichaamswarmte en stoot deze af door verdamping, waardoor continue directe verkoeling mogelijk is. De verkoelingssjaal behoudt zijn verkoelende eigenschappen tussen de 2 en 5 dagen, afhankelijk van de buitentemperatuur. 

Om de verkoelingssjaal te gebruiken, dompel je hem eenvoudigweg onder in koud water, en binnen ongeveer 20 minuten kun je je lichaam verkoeling bieden, zonder gedoe. Na enkele dagen kun je de sjaal opnieuw onderdompelen om hem te reactiveren. Bij je bestelling ontvang je een uitgebreide gebruiksaanwijzing en handige tips, zodat je lang plezier kunt hebben van dit product.
We begrijpen dat een natte koelsjaal niet altijd comfortabel aanvoelt. Je kunt de koelsjaal snel drogen door ‘m op een droge handdoek te leggen of hang hem even buiten in de wind. 

Duurzaam en veilig

De koelsjaal is een duurzaam product, omdat je hem telkens opnieuw kunt gebruiken door hem simpelweg onder te dompelen in koud water. De verkoelingssjaal is een veilig en niet-giftig product. Ze zijn getest op veiligheid in laboratoria in Duitsland en Amerika.

Lees voordat je het product gebruikt de volledige gebruiksaanwijzing door en pas op voor over-absorberen van water, zodat het product niet te dik wordt.

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor de stof of de vulling van de koelkristallen.

Sorteren op:

Review toevoegen
WH - 26-08-2023 16:12

koelsjaal gebruikt bij warm weer en activiteiten. helpt echt om het hoofd koel te houden.