Keuze-stress? Het samenleven en zorgen voor iemand met dementie kan vreugdevol zijn, maar is intensief. Dus als u iets nodig heeft, een tip, hulpmiddel, dan wilt u dat 1,2,3 kunnen vinden. Niet?

Als u gewoon eens lekker wilt winkelen, dan is het niet erg dat je niet vindt wat je zoekt. U weet misschien niet eens wat u precies zoekt. Het hindert ook niet als het een hele middag duurt. Het is niet erg als u met lege handen thuis komt. U dwaalt gewoon lekker rond, u snuffelt eens wat en dan hé, wat is dat nu? Dat is een handig hulpmiddeltje, een interessant boek, een leuk cadeautje voor Ina...
U wist niet dat u het zocht, nodig had, maar u had een prettige middag en komt ook nog met iets leuks thuis. Totaal geen keuze - stress.

Maar... als u om een goede tip verlegen zit, om specifieke kennis, om een hulpmiddel voor uw partner met dementie die... Dan wilt u recht toe recht aan kunnen zoeken: snel, via de kortste route en aan het einde van uw zoektocht wilt u precies dat gevonden hebben wat u nodig heeft. Liefst heeft u het ook nog besteld en morgen in huis. Herkenbaar?

Een jaar of tien geleden viel er nog niet zoveel te kiezen, als u bijvoorbeeld iets zocht om uw vader met dementie te helpen beter te slapen. Vroeger had een kruidenier maar twee potjes jam. Tegenwoordig staan er in een beetje supermarkt wel vijftig potjes en potten... Gelukkig wel verder onderverdeeld: merken, meer of minder suiker, soorten fruit, maar staat er ook ergens biologische? Speuren naar een groen etiket? Een medewerker zoeken? 

Enerzijds is het gelukkig dat er zoveel meer hulpmiddelen zijn en zoveel meer kennis om het leven met dementie leefbaarder, veiliger, gelukkiger te maken. Anderzijds moet je die hulpmiddelen dan wel gemakkelijk kunnen vinden, vergelijken en eruit kunnen kiezen en bestellen. Met service op de achtergrond als je die nodig hebt.

Dé Dementiewinkel heeft nu een goed onderbouwde keuzehulp ontwikkeld. 
U hoeft niet meer door een enorme d-base heen om uit te zoeken of er iets is om uw broer veiliger over straat te laten gaan. Of op zoek naar de juiste term om in het zoekvenster iets te vinden dat uw moeder stimuleert. U kunt nu eerst op een thema klikken en dan verder zoeken.

Proef op de som nemen? Eens kijken...
Iemand met dementie die ’s nachts rondspookt en u ook wakker houdt. Ik klikte op gezondheid
Bingo: ik krijg een submenu met “Nachtrust”. Hoera: negen productgroepen. U hebt vast een vermoeden van wat u vervolgens aan wilt klikken. Uw aandacht wordt getrokken door  “Muziek”. Eens even verder kijken: “Ah, CD’s, natuurlijk. Maar hé, bestaan er slaaprobotten en zou dat iets zijn?” Even wat meer productinformatie opvragen....

Aangenaam, zo achter uw bureau rond kijken en bestellen. Bekende en nieuwe producten tegen komen. U bestelt. Vannacht slaapt u zelf al bijvoorbaat beter. En misschien is die robot ook wel wat voor uzelf?

Welterusten vast!

Desirée van Keulen
(verteller, auteur, spelontwikkelaar)
  Desire van Keulen     18-04-2019 14:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.