Jij bent toch mijn moeder - Sarah Blom Jij bent toch mijn dochter. Een jonge psycholoog strijdt voor mensen met dementie.
Jij bent toch mijn moeder - Sarah Blom Jij bent toch mijn dochter. Een jonge psycholoog strijdt voor mensen met dementie.
Jij bent toch mijn dochter. Een jonge psycholoog strijdt voor mensen met dementie.
0 Review | Review toevoegen
Ouderenpsycholoog Sarah Blom neemt ons mee in de aangrijpende belevingswereld van haar cliënten met dementie. Geeft inzichten en handvatten waarmee we meer voor mensen met dementie kunnen betekenen.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 22,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Samenvatting

Ouderenpsycholoog Sarah Blom neemt ons mee in de aangrijpende belevingswereld van haar cliënten met dementie: Hoe je moet omgaan met dementie in je omgeving? Zij schreef over 25 persoonlijke verhalen.

  bestellen  

Het echtpaar Vermeer dat worstelt met hun huwelijk, de seksuele driften van meneer Kniezeer, het kampverleden van mevrouw Hartenkamp dat haar nog iedere dag achtervolgt én meneer Pekaar en mevrouw Tip die hopeloos verliefd worden en dagelijks het bed met elkaar delen. Niet eerder kwamen we zo dichtbij de mensen voor wie we ons zo makkelijk afsluiten.

In Jij bent toch mijn dochter? geeft Blom inzichten en handvatten waarmee we meer voor elkaar kunnen betekenen, met of zonder dementie.

Sarah Blom

Sarah Blom (1985) bezoekt als ouderenpsycholoog verpleeghuizen in heel Nederland. Samen met dagblad Trouw deed ze onderzoek naar de situatie in een verpleeghuis in de Randstad nadat een klokkenluider aan de krant bekendmaakte dat ouderen daar geestelijk en lichamelijk werden mishandeld. De zaak trok landelijk veel aandacht en Sarah werd overspoeld met vragen uit de media. Daarnaast is Blom theatermaakster en actrice. Met haar broers David en Misha Blom en haar moeder Lydia van den Heuvel is Blom te zien in de theatervoorstelling over omgaan met dementie 'Dag Mama', en in 'Dichterbij', over omgaan met liefdesrelaties

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789029527347
Auteur
Sarah Blom
Uitgeverij
de Arbeiderspers