De Tafel van de smaakherinnering - avontuurlijke activiteit voor mensen met dementie
0 Reviews | Review toevoegen

De “Tafel van de smaakherinnering” is een avontuurlijke en plezierige smaak-proef-beleef activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers/begeleiders.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

De “Tafel van de smaakherinnering” is een avontuurlijke en plezierige smaak-proef-beleef activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers/begeleiders. Gedurende enkele uren gaan we op reis in eigen huis. Samen gaan we op zoek naar onze geur- en smaakherinneringen, we proeven, ruiken, vertellen, vragen en koken gerechten die onze herinneringen op gang kunnen brengen. 

Hoe ziet de “Tafel van de smaakherinnering” er uit:

De tafel is sfeervol gedekt met tafelpapier en verspreid over de tafel liggen allerlei nostalgische keukenattributen. Voor alle deelnemers is er een stuk heerlijke taart naar Oudhollands recept en iets lekkers te drinken. 

Al snel komen dan de verhalen op gang, losgemaakt door vragen, herkenbare keukenhandelingen of door smaak- en geurherinneringen. Aan tafel bereiden we verschillende gerechten, iedereen is daarbij welkom om naar eigen kunnen mee te koken en proeven, maar gewoon lekker kijken is ook prima. 

Het doel van de “Tafel van de smaakherinnering”

  • Een dagdeel ongedwongen genieten van samenzijn; koken, proeven, eten en herinneringen delen. Kortom hét alternatief voor een uitje buitenshuis.
  • Voorkomen van ondervoeding, verzorgend personeel krijgt inzicht in de smaak– en structuurvoorkeuren van de mensen met dementie en kan met die kennis beter inspelen op individueel eetplezier. 
  • Vergroten van het leefplezier van mensen met dementie. Meer eigen regie rondom eten en drinken houdt de bewoners in beweging, zowel mentaal als fysiek. 

 Praktische informatie:

  • De “Tafel van de smaakherinnering” is geschikt voor 10-12 mensen met dementie en 5 begeleiders; dit kunnen familieleden van de deelnemers, vrijwilligers en/of zorgmedewerkers zijn.
  • Voorafgaand aan de activiteit krijgen de begeleiders een korte instructie van de workshopleider.
  • De workshop duurt 2 ½ - 3 uur en vind plaats op de locatie van de klant. 
  • De datum wordt in overleg vastgesteld.
  • Inclusief de taart en het drankje bij ontvangst, de ingrediënten, recepten en 5 exemplaren van het inspiratieboek “Toen was koken heel gewoon” voor de begeleiders.
  vraag vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten