Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan
Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan Biodynamisch licht - Sparckel lamp - Sunny Susan
Biodynamisch daglicht - hanglamp - Sparckel Sunny Susan
0 Review | Review toevoegen
Mensen voelen zich meer fit en actief. Vermindert nachtelijke onrust en onbegrepen gedrag. Bekrachtigt natuurlijk slaap- en waakritme. Bevordert herstel lichaam en geest. Wetenschappelijk aangetoond.

Standaard levertijd

1-2 weken

ÔéČ┬á1.975,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Veel ouderen met dementie hebben een verstoord dag- en nachtritme. Nachtelijke onrust, dwalen en soms ook agressie komt regelmatig voor. Met biodynamische verlichting in aanvulling op de basisverlichting is het mogelijk om het bioritme te herstellen. Ouderen hebben meer licht nodig dan jongeren, en doordat ze minder vaak buiten komen moet dit licht in huis gerealiseerd worden. Voldoende licht is nodig om de biologische klok goed te informeren, goed te slapen, overdag fit en actief te zijn en voor een goede stemming. De Sparckel-lampen geven overdag extra daglicht en imiteren de zonsopkomst en de zonsondergang.

Een goede nachtrust is voor mensen met dementie ongelooflijk belangrijk! Slecht slapen kan de dementie verergeren. Bijna tweederde heeft een slaapstoornis omdat het bioritme is verstoord. Het is daarom extra belangrijk om overdag actief te blijven, én te zorgen voor voldoende daglicht. Beter slapen kan de achteruitgang bij dementie zelfs vertragen.

Sparckel is de allereerste automatische daglichtlamp die ervoor zorgt dat mensen 's nachts langer en dieper slapen, en overdag meer fit, opgewekt en meer helder van geest zijn. Sparckel wordt succesvol thuis en bij zorginstellingen ingezet. 

  vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan  

Verbluffende resultaten 

Bij woonzorgcentrum IJsselheem zijn verbluffende resultaten bereikt met het inzetten van biodynamische Sparckel verlichting in aanvulling op de basisverlichting. Lees meer

"Bij de pilot zagen we dat:
´â╝    de bewoners ‘s nachts weer doorsliepen en overdag zich fit en actief voelden en beter gestemd waren;
´â╝    de nachtelijke onrust met 60% af nam;
´â╝    de extra verlichting zowel door bewoners, familie als medewerkers als prettig wordt ervaren."


Engeline (IJsselheem)

Belang van daglicht wetenschappelijk bewezen

Wetenschappelijk onderzoek van Prof. Eus van Someren toont aan dat bij ouderen met dementie die voldoende helder licht krijgen, de achteruitgang van oriënatievermogen en geheugen met 5% vermindert. De verschijnselen van depressie nemen met 19% af. Mensen blijven ook veel langer zelfredzaam omdat de snelheid waarmee ze functionele beperkingen krijgen met ruim 50% afneemt. Lees meer

Bestel nu een Sparckel 30 dagen op proef

Wilt u het effect ervaren? Bestel Sparckel op proef. Niet tevreden? Dan ontvangt u het aankoopbedrag terug minus 95,- euro ex btw. Dit is een tegemoetkoming voor de aflever- en ophaalkosten. Bent u geen particulier maar een woonzorginstelling neem dan neem contact met ons op voor een proefopstelling op maat.

De Sunny Susan is in mat witte of mat zwarte kleur te koop voor € 2.116,- euro inclusief BTW. Of bij een meerjaren contract te huur vanaf € 45,- euro incl BTW per maand.

Huren: alleen mogelijk voor woonzorginstelling en bedrijven

 • Bij een meerjaren contract te huur vanaf € 45,- euro incl BTW per maand.
 • Vraag naar staffelkorting.
 • Leasen kan tot 5 jaar. Daarna wordt het bedrijf eigenaar.
 • Volledige garantie tot 2 jaar. Verlenging mogelijk.

 

Heeft u vragen over de werking? We beantwoorden ze graag. Download alvast meer achtergrondinformatie over de werking hier.

Leven heeft licht nodig

Sparckel: the light that makes you feel alive!
Door evolutie zijn wij mensen gewend aan een zonsopkomst, heldere hemel en een zonsondergang. Dit natuurlijke lichtritme prikkelt onze biologische klok en ondersteunt daarmee onze vitaliteit en slaap. Dit ritme is bij veel mensen, en nog vaker bij mensen met dementie (ernstig) verstoord, mede doordat zij nog maar weinig buiten komen. Binnen is het licht statisch en zijn de lichtniveaus veel te laag. Sparckel bekrachtigt het natuurlijk slaap- en waakritme van mensen. Dit is belangrijk voor herstel van lichaam en geest. Hierdoor functioneren mensen overdag beter, hebben ze meer energie en verbetert hun stemming. Breng licht in je leven en geniet van de natuurlijke kracht van licht in jouw eigen huis. Volg het ritme van de natuur met de Sparckel: het eerste vrijstaande biodynamische lichtsysteem ter wereld, met technologie die de kracht van natuurlijk daglicht evenaart. 

De Sparckel zorgt voor meetbaar meer energie, een betere gezondheid, een betere nachtrust en een positieve invloed op de stemming in huis... gegarandeerd!

Sparckel volgt het ritme van de dag...

Sparckel straalt net als de zon verschillende soorten wit licht uit. Dit licht verandert langzaam gedurende de dag. Overdag zorgt het hoge niveau blauwwit licht voor veel energie en een verhoogde concentratie. De kracht van het licht maakt je actief en alert. 's Avonds geeft Sparckel een lage hoeveelheid warm sfeerlicht. Warm licht heeft een ontspannende werking en draagt bij aan een goede nachtrust. 

Sparckel weet hoe laat het is en past het licht daarop aan. Zo krijg jij het juiste licht op het juiste moment, net zoals op een zonnige lentedag.

Gemakkelijk te bedienen

Sparckel heeft een handige draairing. Daarmee kun je het licht handmatig instellen of automatisch laten verlopen. De voorkeurstand is het groene hartje, je krijgt dan automatisch het juiste licht op het juiste moment.

Ook zijn er vier vaste standen: ochtend- en middaglicht maken je actief, de standen zonsondergang en maanlicht zijn er voor ontspanning. Je kunt met de handmatige bediening dus makkelijk en snel kiezen voor jouw persoonlijke voorkeur.
Zuinig in energie

Door speciale state of art LED-technologie is Sparckel bijzonder zuinig in gebruik. Door het lage energieverbruik mag Sparckel de hele dag aanstaan. Zo geniet je van de kracht van licht tegen de laagste verbruikskosten. Ook draagt de Sparckel zo bij aan een lage ecologische footprint.

Effect van Sprackel is wetenschapelijk aangetoond

Ben je geïnteresseerd in een gezonde levensstijl dan is aandacht voor licht in je huis een must. Licht heeft een  wetenschappelijk bewezen positief effect op de gezondheid van mensen: minder depressies, meer vitaliteit en een betere nachtrust. Sparckel waarborgt dat jij en je gezin die gezonde benodigde dosis 'LUX' dagelijks als vanzelf tot jullie nemen. De meeste vergelijkbare producten in de markt beperken zich tot 350 LUX (lichteenheid). Dat is te weinig. Pas rond de 1000 LUX kun je spreken van wetenschappelijk bewezen positieve effecten. En die biedt Sparckel!

In een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat verricht is bij een grote zorginstelling zijn de volgende resultaten met Sparckel vastgesteld: 
 • de slaapkwaliteit 's nachts is significant toegenomen
 • de slaapduur per nacht verlengt met gemiddeld 87 minuten
 • 55% minder vaak uit bed ‘s nachts, dus minder risico op valincidenten ‘s nachts 
 • 56% minder dutjes overdag door verlenging slaapduur s ’nachts
In diverse zorg instellingen ervaren zorgverleners bovendien het volgende 
 • stemming en gedrag verbetert,
 • de slaperigheid gedurende dagbestedingen is afgenomen
 • minder medicatie voor slaap, kalmering of depressie nodig
 • door de hogere lichtnivo’s functioneren cliënten zelfstandiger doordat zij beter zien
 • meer en beter visueel en verbaal contact met de zorgbehoevende
Het zorgpersoneel ervaart hierdoor minder werkdruk en vind het licht zelf ook heel prettig. 

Bij Herbergier Olst ervaart men absoluut meer rust en ritme bij bewoners met dementie. Lees meer over hun ervaringen met Sparckel.

De collectie

U kunt kiezen uit 3 modellen:

Sunny Susan

De Sunny Susan is een hangarmatuur dat gependeld hangt aan  elegante verstelbare draden.. Deze “butler’ bedieningsring zit namelijk onderaan bij de afscherming. Het armatuur brengt gezond daglicht op een zeer comfortabele manier op het oog waardoor de biologische klok optimaal wordt aangestuurd. Het licht simuleert het lichtspectrum van de zon dat door de dag heen verandert. Van opkomend licht in de vroege ochtend naar koel wit licht rond het middag uur en dan weer langzaam terug lopend naar steeds warmer licht in namiddag en amber kleurig licht in de avond. In de ochtend en voormiddag maakt het armatuur wel 4 tot 5 keer meer licht met het juiste spectrum. ‘Hierdoor wordt overdag het slaaphormoon melatonine onderdrukt en komt het ‘s nachts extra op. Het natuurlijke slaap waak ritme wordt dus gestimuleerd.

Zie het tabblad 'Bijlage' voor alle technische specificaties.

Over Sparckel 

Sparckel is pionier op het gebied van gezond licht. Als uitvinder van 's werelds eerste plug & play biodynamisch licht oplossing, helpt de innovatie van Sparckel de wereld met de beste gezonde verlichting binnen. Bekend om het leveren van een ongeëvenaarde gezonde lichtervaring, een Nederlandse design esthetiek en gebruiksgemak, kan Sparckel ieders leven verlichten. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.