Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up
Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up
Belevingsmodule Sensualiteit Interventie| Qwiek.up
0 Review | Review toevoegen
Ook bewoners in zorginstellingen hebben seksuele en intieme behoeften. Op dit gevoelige thema voor zowel cliënten als zorginstellingen, bieden we een oplossing met de Qwiek.up Sensualiteit Interventie

Standaard levertijd

Op aanvraag

€ 349,00
Prijs per set belevingsmodules
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Belevingsgerichte zorg met behulp van de Qwiek.up

De belevingsmodules kunnen alleen worden gebruikt in combinatie met een Qwiek.up.

De Qwiek.up is speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor de toepassing van belevingsgerichte zorg bij mensen met dementie.

Over de Sensualiteit Interventie

Ook bewoners in zorginstellingen hebben seksuele en intieme behoeften. Op dit gevoelige thema voor zowel cliënten als zorginstellingen, bieden we een oplossing met de Qwiek.up Sensualiteit Interventie.

Deze biedt uitkomst bij psychogeriatrische cliënten, als ook somatische of revalidatie cliënten binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Doordat de Qwiek.up mobiel inzetbaar is, is deze ideaal in te zetten binnen de privéomgeving van de cliënt.

De Sensualiteit Interventie is ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaand seksuologe / GZ-psycholoog Ingrid van Kempen en voor introductie in onze webshop uitvoerig getest binnen diverse zorginstellingen in Nederland.

De Sensualiteit belevingsmodules zijn met veel zorg samengesteld. De erotische beelden zijn samengesteld op basis van het professionele advies van de seksuologe.

✓ Inzetbaar voor de Qwiek.up
✓ Ontwikkeld in samenwerking met een vooraanstaand seksuologe
✓ Waarborgt de privacy van cliënt en zorgverlener

Wat maakt de Sensualiteit Interventie zo bijzonder?

Aandacht voor het thema
De behoefte die ouderen en mensen met een beperking hebben aan seksualiteit en intimiteit wordt onvoldoende erkend. Ook zijn de omstandigheden om uiting te geven aan deze behoefte in zorginstellingen verre van ideaal. En weet de omgeving van de cliënt vaak niet hoe ze er op een passende manier mee moeten omgaan.

Uiteindelijk leidt dit ertoe dat maar liefst 75% van de medewerkers in de verpleegzorg geconfronteerd wordt met seksueel grensoverschrijdend gedrag van cliënten. Zowel vrouwelijke als mannelijke zorgverleners krijgen te maken met met seksueel getinte opmerkingen of ongewenste aanrakingen.

Kortom: seksualiteit en intimiteit is een thema in veel zorginstellingen. Een thema dat vaak echter onbesproken blijft, en daarmee een taboe is. Met verstrekkende gevolgen voor cliënten, zorgverleners en de familie van de cliënten. Reden voor Qwiek om een Sensualiteit Interventie te ontwikkelen, gericht op ouderen en mensen met een beperking.

Ontwikkeld voor mensen met dementie of een beperking
De Sensualiteit Interventie is speciaal ontwikkeld met het oog op de wensen en behoeften van mensen met dementie of een beperking. Doordat de Qwiek.up mobiel inzetbaar is, kan de Sensualiteit Interventie worden ingezet binnen de privéomgeving van de cliënt. Zo kan de gewenste seksuele prikkel via de sensualiteitsmodules worden gegeven, zonder de omgeving erbij te betrekken.

De sensualiteitsmodules zijn met veel zorg en aandacht samengesteld. Bij het selecteren van de juiste erotische beelden is rekening gehouden met het advies vanuit de seksuologe. Daardoor bieden de modules voldoende prikkels voor de specifieke doelgroep en bevat elke module een andere variatie.

Waardige en gerichte interventie
Om de privacy van zowel cliënten als zorgverleners te waarborgen, begint elke module met een neutraal startscherm en eindigt de module met rustgevende natuurbeelden. Hierdoor kan de cliënt tot rust komen en kan de zorgverlener de kamer betreden en de zorg voortzetten, zonder geconfronteerd te worden met de erotische beelden.

Wat zit er in het Sensualiteit Interventie-pakket?

  • Vijf sensualiteitsmodules met erotische beelden (18+), te kiezen uit elf variaties*
  • De instructiemodule seksualiteit en intimiteit
  • Een ‘Niet storen’-deurhanger
  • Het handboek voor de zorgspecialist
  • Twee kijkboeken met beelden uit de sensualiteitsmodules om de gewenste variatie te bepalen (18+)
  • Casusbeschrijving als input voor Multidisciplinair Overleg
  • Brief voor de familie van de cliënt


We bieden u de mogelijkheid om de Sensualiteit Interventie zo optimaal mogelijk af te stemmen op de behoeftes en voorkeuren van uw cliënten. Uit het totale aanbod van elf variaties, kunt u er daarom vijf kiezen.* Daarnaast is het ook mogelijk om alle elf de variaties aan te schaffen; kies dan bij de bestelling voor de optie ‘Totaalpakket'. 

Welke sensualiteitsmodules kiest u?

We informeren u graag over de verschillende variaties en helpen u een keuze te maken die is afgestemd op uw cliënten. Drie maanden na aankoop van het pakket nemen zij weer contact met je op om te evalueren of de gekozen modules inderdaad het gewenste effect hebben. Een moment waarop wij u - wanneer dat gewenst is - ook kunnen adviseren over beter passende variaties en je twee modules kunt inwisselen voor een andere variant.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.