Als zelf lezen moeilijk wordt: workshop voorlezen
0 Reviews | Review toevoegen

Zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers leren verstaanbaar en levendig voorlezen,contact te maken met de luisteraars, hun stem te sparen en een gesprek te voeren over wat werd voorgelezen.

Standaard levertijd

in overleg

€ 300,00
Prijs per workshop voor groep op locatie

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Wat en voor wie

Zorgmedewerkers (activiteitenbegeleiders, welzijnsmedewerkers, huiskamermedewerkers, medewerkers dagopvang) van zorgcentra, verpleeghuizen en opvangcentra voor mensen met dementie leren met  behulp van fragmenten ‘Een hart vol verhalen', uit de krant, uit een damesblad, boeiend voor te lezen aan mensen die moeilijk of niet meer zelfstandig lezen. Met aandacht voor wat lees je voor en hoe voer je daar een gesprek over.

Waarom

Als zelfstandig lezen niet meer gaat is voorlezen een goed alternatief. Goed voorlezen is belangrijk: de luisteraars willen je verstaan. De voorlezer wil boeien. Hoe doe je dat?

Inhoud

Aan de hand van fragmenten uit het boek ‘Een hart vol verhalen’, een (streek)krant, een damesblad of sportblad wordt geoefend met voorlezen. Aandacht voor stemgebruik, intonatie, tempo, contact maken en houden, gebruik van illustraties, voorwerpen, opstelling en een eventuele selectie van de luisteraars.

Wat voorlezen?

Gekeken wordt ook naar wat er wel en wat er wellicht beter niet kan worden voorgelezen.

Docente

De docente was jarenlang activiteitenbegeleidster. Zij vertelt verhalen. Voor mensen met dementie schreef zij het boek 'Hart vol verhalen'. Zij ontwikkelt en geeft workshops rond voorlezen, vertellen, herinneringen ophalen en het inzetten van geuren in het dagelijks leven van mensen met dementie.

Praktische informatie

De workshop is in groepsverband. Een dagdeel van 3 klokuren met 15 minuten pauze, op locatie van de klant. Lesmateriaal per deelnemer wordt uitgedeeld op de workshop. Nadat u hier gereserveerd heeft wordt de datum en locatie in overleg vastgesteld. Met leerwensen kan rekening worden gehouden. De reiskosten van de docente op basis van OV 2e klas met BTW worden additioneel ook in rekening gebracht.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten