24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven
24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven 24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven
24 uur Dagritmeklok - met gekleurde schijven
3 Reviews | Review toevoegen
Met deze handige 24 uur klok overzie je de dag in één oogopslag. Er is 1 grote wijzer, die draait over 24 uur en geeft toch precies het moment van de dag aan. De klok doet het ook goed als planbord.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

‚ā¨¬†94,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Voor wie en waarom

Een 24 uurs klok die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie. Een simpele en tegelijk decoratieve klok. Maar ook heel gebruiksvriendelijk. Het is een handig hulpmiddel bij dementie. Je overziet de dag in één oogopslag. Er is 1 grote wijzer, die draait over 24 uur en geeft toch precies het moment van de dag aan. Kleuren verdelen de dag in vier periodes: groen voor de ochtend, geel voor de middag, rood voor de avond en blauw voor de nacht.
 

  • Klok die 24 uur aangeeft
  • Simpel en gebruiksvriendelijk
  • Plannen met picto's


De dag is te overzien door de grote wijzer die in 24 uur (in plaats van over 12) één keer rond draait en toch precies het moment van de dag aangeeft. Door middel van 5 gekleurde draaischijven kun je een basis dagindeling zelf instellen!

Doel van de klok kan zijn om het begrip tijd te leren. Anderen geven de voorkeur om hem als planbord te gebruiken, waarbij het vooral gaat om wat wanneer gebeurt. Of om het verschil in dag en nacht in één oogopslag te kunnen zien.

Deze kalender voor mensen met dementie is muisstil en doet het ook goed als planbord. Met de meegleverde kleine picto's kun je de activiteiten inplannen. De klok is namelijk gemaakt van metalen achterplaat, daardoor blijven de magneten plakken. Zo kun je zien wanneer een activiteit start. Ook kun je eigen picto's maken met magneetband op de klok plakken.

Specificaties 

  • Zelf je dagindeling instellen door middel van 5 gekleurde draaischijven
  • Afmeting: 36 x 36 cm
  • Inclusief magnetische pictogrammen, cijfers en blanco strips 
  • Dagen in de week zijn in diverse talen 
  • Klok werkt op 1 AA batterij (niet bijgeleverd)

Sorteren op:

Review toevoegen
Suzanne | Dementie-winkel.nl - 11-08-2023 17:09

Dag Ellen,
Dank voor je review. Dit soort oplossingen zijn heel persoonlijk, of het werkt of niet. Je kunt ons altijd vragen om advies vooraf. Of, als je volgende keer binnen 14 dagen na ontvangst contact zoekt met ons, dan is het onder gebruikelijke voorwaarden zeker mogelijk om te retouren/omruilen voor oplossing die wel passend is.

Ellen - 05-08-2023 07:31

nu met juiste aantal sterren.....

Ellen - 05-08-2023 07:16

Voldoet helaas niet aan de verwachtingen. Is een beetje gammel ding en mijn vader kan veel te makkelijk dingen eraan veranderen, wat hij dan ook doet. En hij begrijpt er echt helemaal niets van....