Zorgdomotica
Zorgdomotica
0 Review | Review toevoegen
Wat is ‘zorgdomotica’? Wat kan men ermee en wat niet? Wie heeft er iets aan en hoe verandert het werk van de installateur en de zorgverlener erdoor? Hoe bevorder je succesvolle toepassing?

Standaard levertijd

2-5 werkdagen

€ 36,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Uitgebreide beschrijving

Mensen worden steeds ouder en blijven in absolute zin langer gezond. Ook ouderen willen graag baas zijn over hun leven en daar hoort ook bij het kunnen blijven wonen in het huis waar ze vaak al jaren wonen en zich thuis voelen. Tegelijkertijd hebben ouderen op latere leeftijd meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten en krijgen vaak ook diverse grotere en kleinere beperkingen ten aanzien van hun gezondheid te verduren. Het aantal jongere mensen dat hulp kan verlenen neemt juist af. De tijd is dan ook rijp voor slimme technologie, waar zorgdomotica er een van is.

Wat wordt eigenlijk bedoeld met zorgdomotica? Wat kan men ermee en wat niet? Wie heeft er iets aan en hoe verandert het werk van de installateur en de zorgverlener erdoor? Hoe kan bevorderd worden dat de toepassing ervan succesvol verloopt? Welke ervaringen zijn er al mee? Op deze en andere vragen wordt in dit boek antwoord gegeven. 

Zorgdomotica is geschreven voor iedereen die te maken heeft of krijgt met zorgdomotica: zowel de mensen die nu en in de toekomst als zorgverlener werken, als zij die zich juist met de ontwikkeling en installatie van technologie (gaan) bezighouden. Want een ding is zeker: de demografische en sociaal-economische veranderingen vragen om slimme en innovatieve oplossingen, en dat betekent tevens slim samenwerken tussen de verschillende disciplines. Op die manier wordt zorgdomotica een succes en is het mogelijk een kwalitatief goede of zelfs betere zorg te bereiken.

Fontys kennisprijs

Joost van Hoof en Eveline Wouters, Fontys Paramedische Hogeschool, ontvingen de derde prijs (€ 1000) voor hun bijdrage Zorgdomotica. De jury betitelt deze inzending als een prachtige coproductie van de disciplines zorg en techniek, waarin verschillende partijen binnen en buiten Fontys, zowel (kennis)instellingen als het werkveld, een rol hebben gespeeld. Het boek is een uitstekend voorbeeld van praktijkgericht onderzoek in zijn verbinding met en relevantie voor het onderwijs.

Voor wie

Zorgdomotica is geschreven voor iedereen die te maken heeft of krijgt met zorgdomotica: zowel de mensen die nu en in de toekomst als zorgverlener werken, als zij die zich juist met de ontwikkeling en installatie van technologie (gaan) bezighouden.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789031392322
Auteur
J van Hoof, E. Wouters
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum