Zintuig workshop Ruik
Zintuig workshop Ruik
0 Reviews | Review toevoegen
Een goed geurklimaat is essentieel voor een gezonde omgeving in de zorg. Een belangrijke component in belevingsgerichte zorg. Deze workshop geeft een inleiding in omgaan met geur.

Standaard levertijd

In overleg

€ 605,00
Prijs per workshop op locatie - Max. 15 personen
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Met aandacht iets ruiken! Onbewust is hoe het ergens ruikt vaak van invloed op ons gedrag. Als je een specifieke geur ruikt, herinner je je ook hoe iets eruit zag, hoorde, klonk, of smaakte. Geur is van oudsher een middel om te communiceren, om sfeer en herinneringen op te roepen, ons te waarschuwen, te activeren, gerust te stellen en zelfs te helpen genezen. Des te verwonderlijker is het dat er nog zo weinig aandacht aan wordt besteed.

Aandacht voor hoe het ergens ruikt is heel belangrijk. Als het ergens lekker ruikt, voelt men zich veiliger, komen mensen makkelijker binnen (denk aan bezoek), eten mensen beter en het leidt onbewust ook tot minder stress. Het goed omgaan met geur en het effect dat het gebruik van geuren kan hebben op het gevoel van welbevinden voor iedereen. Nare lucht kan eenvoudig worden weggenomen. Het hoeft nergens te stinken! Dementerenden kunnen vaak wel ruiken en krijgen associaties door geuren. Ook al kunnen ze niet meer benoemen wat ze ruiken. 

De workshop Ruik is geschikt voor medewerkers in de zorg, voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Inhoud

We nemen een aantal etherische oliën mee. Etherische oliën zijn goed in te zetten voor verschillende doeleinden. Het is erg belangrijk om goed om te kunnen gaan met de dosering en kennis te hebben van de werking van de olie. Na deze workshop kan men beter omgaan met geuren en weet men etherische oliën verantwoord in te zetten in de eigen omgeving.
 
Praktische informatie

De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven door 2 workshopleiders.
Maximum aantal deelnemers: 15 personen.

U kunt hier een workshop reserveren. We nemen daarna contact met u op om in overleg een datum en locatie te bepalen. Bij annuleren vergoeden we 50% van de kosten van deze workshop. 

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.