Goede herinneringen ophalen: workshop
1 Reviews | Review toevoegen

Zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers leren bewust positieve herinneringen op te halen met mensen met dementie. Gevoel van eigenwaarde, identiteit en contact wordt gestimuleerd.

Standaard levertijd

in overleg

€ 300,00
Prijs per workshop voor groep op locatie

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Zorgmedewerkers (activiteitenbegeleiders, welzijnsmedewerkers, huiskamermedewerkers, medewerkers dagopvang, psychologen) van zorgcentra, verpleeghuizen en opvangcentra voor mensen met dementie wordt geleerd met  behulp van fragmenten uit de verhalen uit ‘Een hart vol verhalen, voorleesboek voor ouderen’ bewust positieve herinneringen op te halen.
Reminisceren kan ontspannend werken, afleiden, deze ouderen terug brengen naar een periode die zij zich wel herinneren en hen weer in contact brengen met wie zij vroeger waren en wat zij konden, deden, wisten. Dit kan hun identiteit, hun gevoel van eigenwaarde, hun positieve zelfbeeld versterken. De uitwisseling stimuleert contacten én men leert elkaar beter kennen.

Inhoud

Aan de hand van fragmenten uit het boek ‘Een hart vol verhalen’ wordt de theorie van het ophalen van herinneringen besproken: hoe en waarom. Daarnaast wordt steeds geoefend met de eigen herinneringen van de deelnemers. Er is veel aandacht voor de specifieke situatie op de werkvloer.

Praktische informatie

De workshop is in groepsverband. Per groep ontvangt u 1 boek en 1 handleiding. Een dagdeel van 3 klokuren met 15 minuten pauze, op locatie van de klant. Lesmateriaal per deelnemer wordt uitgedeeld op de workshop. Nadat u hier gereserveerd heeft wordt de datum en locatie in overleg vastgesteld. De reiskosten van de docdente op basis van OV 2e klas met BTW worden ook in rekening gebracht.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Struyfs Vicky, werkzaam bij DKK Brecht - 07-12-2017 10:16

Gepassioneerde dame die de workshop heel praktisch gaf en je helemaal meenam in de workshop. Fijn dat er zo concreet naar de werkvloer zelf gewerkt werd.

Laatst bekeken producten