Hand- en voetmassage voor professionals - Workshop op aanvraag Hand- en voetmassage voor professionals - Workshop op aanvraag
Hand- en voetmassage voor professionals - Workshop op aanvraag Hand- en voetmassage voor professionals - Workshop op aanvraag
Hand- en voetmassage voor professionals - Workshop op aanvraag
0 Review | Review toevoegen
Aanraken en aangeraakt worden zijn basisbehoeften. Bij verdriet, angsten, spanning en eenzaamheid kan een eenvoudige aanraking soms van grotere betekenis zijn als een gesproken woord.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Aanraken en aangeraakt worden zijn basisbehoeften. Bij verdriet, angsten, spanning en eenzaamheid kan een eenvoudige aanraking soms van grotere betekenis zijn als een gesproken woord. We mogen dan ook de waarde van aanraking en massage op ons emotionele en zelfs spirituele welzijn niet onderschatten. Na een kortere of langere aanraking of massage geven de ontvangers vaak aan zich minder angstig, eenzaam, boos, gefrustreerd of nerveus te voelen. Ook kan het aanleren en uitvoeren van massage door een mantelzorger een extra dimensie geven aan de relatie tussen zorgvrager en mantelzorger. Naasten voelen zich vaak machteloos wanneer hun geliefde ziek is. Door middel van eenvoudig aan te leren technieken kunnen zij letterlijk en figuurlijk de band versterken.

Inhoud

Hoewel opleiding niet persé een voorwaarde is voor een goede en aandachtsvolle aanraking of massage, is het goed om je middels scholing technieken en vaardigheden eigen te maken. Niet alleen kunnen zorgvragers dan een gelijkwaardige massage ontvangen van een collega wanneer jij op vakantie bent of ziek. Ook kunnen we dan gemakkelijker onderzoek doen naar de waarde van massage in diverse sectoren van de zorg. Daarom kan het ook goed zijn wanneer we als zorgverleners min of meer gelijke technieken hanteren.

Tijdens de workshop Hand- en Voetmassage krijg je eerst een stukje theorie zodat je je ervan bewust wordt wat voor effect massage kan hebben en dat massage voor veel mensen en in veel toepassingen een weldaad kan zijn, maar dat er ook situaties zijn waarin het niet, of in aangepaste vorm kan. Ook krijg je informatie over geschikte massageolie en maak je je eigen olie.

Daarna ga je uitgebreid aan de slag met het leren en oefenen van massage van de handen en van de voeten, technieken die je op een heel laagdrempelige manier contact laat maken met de ontvanger. Na de dag ben je in staat korte, maar langdurig weldoende massages te geven om het welbevinden van de ontvanger te vergroten.

Praktische informatie

  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.
  • Het maximum aantal deelnemers is 12.
  • Op de mooie locatie van De Levensboom in Wernhout (West-Brabant), of op een eigen locatie
  • Inclusief zijn een reader met heldere eenvoudige protocollen, hoogwaardige massageolie en koffie/thee;
  • Inhoud verzorgd door Kicozo.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.